Szerintem David Copperfield abban nagy, ahogy ezt az elavulóban lévő műfajt aktualizálja, tömegprodukcióra formálta a bűvészetet. Trükkjeinek szinte mindig látványosan egyszerű megoldása van, de olyan ügyesen csomagolva adják elő a show keretében a trükköket, hogy némelyikre szinte lehetetlen rájönni. Azt mondhatni, hogy egy produkció során 90%-ban fontos a látványosság és figyelemlekötés, és 10%-ban a trükk kivitele. Az egyik legfontosabb eszköze Copperfieldnek, hogy a műsor során a néző nem tudja, hogy melyik pillanatban fog a trükk bekövetkezni.
Sajnos ahhoz, hogy Copperfield ilyen világhírnevet szerezhessen, nem egyszer használnia kellett az igazi tömegcsalást, azaz a videótrükköket. Lebilincselő tévéműsorai közt újra és újra felbukkannak tévétrükkök, így tud olyan hatásos mutatványokat bemutatni, amik felkeltik az emberek érdeklődését, és elmennek élőben is megnézni.
Én ott voltam a néhai BS-ben, és tényleg lenyűgöző volt az előadása élőben is. Igaz a mutatványok kb. felére hazafelé menet kis gondolkozással rá lehetett jönni, vagy már ott helyben látszott valamiért a megoldás. Pl. a repülés Copperfield módra sem más, mint ügyes játék a kötelekkel és a háttér színével. A műsor alatt végig lehetett tudni, hogyha a következő számban megint visszahozzák azt a csillogó-tarka háttérfüggönyt, akkor köteles trükk jön. Nem egyszer a kötél is megcsillant a reflektorok fényében!