Bard Creative Commons License 2000.08.15 0 0 112
Üdv!

Bocs, hogy megint nagyon OFF vagyok, de akkor most legális a kifejlett példány árulása, vagy nem (Hollandia)? Ezekszerint a spórát nyugodtan behozhatom mondjuk M.o.-ra is? Pont azért kérdeztem vissza, mert az érdekel, hogy maga a pszihoaktiv anyag, ami a gombában van legális-e, vagy nem?

Mégegyzer elnézést (végülis én kardoskodom amellett, hogy az info ott hever a lábunk előtt.:-))))

ON

Na akkor legyen valami érdembeni hozzászólás is. Saját környezetemben azt látom, hogy akik mondjuk használnak is kábitószert, azok nem mennek túl azon a ponton, hogy jó buli. És ebben akadályozva vannak Akik meg ellenzik, azok már az alkohollal is ellenszenvesek, meg a dohányzással is. Még akkor is, ha azt nem tiltanák be, akkor is elismerik, hogy csak azért nem lehet erről beszélni, mert az államnak abban már pénze van, stb. (Ezt a drognélküli héten a TV-ben a szemünkbe mondta egy csóka)

Tudtátok, hogy a mocskos multik már nyugaton el sem tudják adni a cigarettát, mert az ottaniak nem is dohányoznak, hanem nekünk adják el a sok szemetet? :-)))

Rákényszeritik a szegény megnyomoritott magyar népre. :-))

Szóval ezt pedzegettem az elején is, hogy lehet hivatkozni arra, hogy mindenkinek szive joga azzal mérgezni magát amivel akarja, de ettől az emberek szeme nem fog felnyilni. Ettől senki nem hatódik meg. Azonban ha nézőpontot váltanénk és nem a méreg tekintetében vizsgálnánk a dolgot, akkor talán változna a helyzet.

Úgy is mondhatnám, hogy ez a liberalizálós megközelités. Ugyan valameddig működik, (ebből a szempontból mondjuk a Hollandiás kérdéseim nem annyira offok), de amikor a status quo veszélybe kerül, akkor a liberalizáció megáll.

Az igazi eredményhez (és végülis a topic cime erre utal) viszont már nézőpontváltozás kell. Lásd a korábban emlitett inkák, és egyéb nem nyugati civilizációk kérdése, stb.

Bard

Előzmény: doodoo (109)