Bard Creative Commons License 2000.08.14 0 0 95
Üdv, és bocs, ha hosszú leszek:

Pár megjegyzés:

Már írta valaki, hogy ez az egész beszélgetés nem reális
lehetőségekről szól, mert a közeljövőben úgysincs esély a drogok legalizálására (ha jól értelmezem a magyarországi eseményeket, akkor még a fűre sem). Így, az az érzésem, hogy mindenki egy általa megálmodott világban gondolkozik és abban az általa elképzelt világban gondolkozik azon, hogy legalizáljunk, vagy ne legalizáljunk. Lehet, hogy ezért nincs konszenzus?

Én sem fogok mást tenni.

Van egy súlyos félreértés. SZVSZ az a gond, hogy a ti különböző meghatározott kémiai vegyületekről vitatkoztok, pedig nem a "heroin" öli meg az embert, hanem az ember választ egy eszközt a sokezer közül. Az, hogy erre miért ne lehetne joga, azt abszolúte nem értem.

Mostanában volt a TV-ben ez a drogellenes hét. Nem sokat láttam belőle, de volt egy ilyen rehabilitációs tábor, ahol az egyik "gyógyult" azt mondta, hogy az igazi prevenció az lenne, hogyha a egyerekeknek megmutatnák az élet szépségeit és pesszimista helyett optimista embereket csinálnának belőlük. Ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy legális-e egy vegyi anyag, vagy nem.

A szervezett bűnözés meg kurvára nem számolódna fel. Amikor az alkoholt végre legalizálták az USA-ban, akkor már volt egy kiépített hálózat és a sok gegszter nem ment el dolgozni. Annál azért találékonyabbak voltak...

Az utcán fetrengő drogosok elrettentő hatásáról meg annyit, hogy az alkohol, a drog és akár az öngyilkosság tekintetében, a példának nagyon fontos szerepe van (ha lenne itt egy pszihomókus bizosan helyeselne). Pl. ha én egy olyan közösségben növök fel, ahol mindenki piál, akkor nagy valószínűséggel én is piás leszek, még akkor is, hogyha a nap mint nap látam az apámat/anyámat "fetrengeni".

És még három kérdés:

Tud valaki arról statisztikákat belinkelni, hogy Magyarországon mennyi fogyasztó érintett a "kemény drogokban", és a szervezett bűnözés bevételének hány százalékát teszik ki? (Hozzáteszem statisztikákból, meg számokból kiindulni alapvetően elhibázott módszer)

Mik a lágy, meg a kemény drogok? Mondjuk a marijuana, meg a heroin az érthető, de a közöttük levők pontosan hogy vannak beosztva? Kemény drog ami fizikai függőséget okoz? Akkor az LSD, varázsgomba, Ketamin, stb. lágy drogok?

Hollandiában pontosan mik legálisak (márhogy az árulásuk)?

Bard, aki nem érti, hogy miért baj a (bármilyen) heroin az utcákon (na jó, legyen gyógyszertárban...)