Mumu Creative Commons License 2000.08.12 0 0 1193
Kedves Timur ,nekem tetszik dokumentalt hozzaszolasod es tanultam is belole (egyes dolgokat nelkule is ismertem ) Csak az allandoan hasznalt rasszista es faszista jellemzesel jo lenne egy kicsit gazdasagosabban banni !
Ha olvastal volna mas topicokat is tolem tudnad hogy valobban ennek az ellenkezoje az igaz. Te osszeteveszted a targyilagosag kereseset es minden velemenyt kepviseltetni akaras topicgazdai koteleseget a partelhajlasal.
A dolgoknak sok oldala van .Bar balloldali embernek ismernek , en megis megengedem magamnak hogy nyilt legyek a mas velemenyekkel szemben is .A visszahoditast persze metaforikusan kell erteni ,azt hogy egyes helyeken ujra tobbsegbe lesznek a hispano americaiak vagy pontosbban mondva spanyolul beszelok.Nekem innen Europabol ez csak egy jelentes ereig erdekes ,valamint a hasonlatert ami ugyan ilyen helyzeteket mutat elfogyobban levo talan tul civilizalt egykes csaladok nepei es agreszivebb , demografiailag erossebb, nepek kozott akik rendszerint meg ma nem rendelkeznek talan eppen a szokasaguk miatt (nagy csalad ,szegenyseg ,tanulasi anyagi nehezsegek )egyugyan olyan muveltsegi es civilizacios nivon a nepesegbe fogyo ottlakokal (errol persze nem is tehetnek es perse fel is kell oket emelni ,lasd az amerikai egyetemeken egy idoben ,talan most is praktizalt pozitiv diszkriminbacios lepeseket a szines boru egyetemistak helyenek biztositasara. A civilizacios sokk az valo es vele a vedekezesi reflex. Ez nem mindig rasszismust vagy fasismust jelent ehhez tobb pontosag kellene ezeknek a fogalmaknak definalasanal .De en is megvallom Neked hogy ezek a kulturdifferenciak amikel talalkozok, talan csak a korom miatt ellenszegulest es vedekezest valt ki belolem.Ezert en meg nem lennek rasszista.Olvasatok el peldaul Mr.Spock amerikai magyar szarmazasu tarsunk itteni (topic elejerol )jelenteset , akkor mikor felesegevel egy szabadsag alatt egy neger orvoshoz ment felesege kezelese miatt.Az orvos aki igen lekiismeretesen vegezte munkajat ,a vegen megkerte Mr.Spockot hogy ne jojjon tobbszor oda (talan hogy ne veszitse el exklusziv szines klienturajat ) Szoval akkor a szines orvos rasszista volt-e vagy csak a feherekre illik ilyet mondani.
Es kedves Timur meg azt szeretnem bevallani Neked hogy felesegem hanem is spanyol , de latin nyelvek egyiket tartja sajat anyanyelvenek es mi otthon bizony ezzen a nyelven beszelgetunk...