James,
bár tudom, hogy az Orisnak ez az attrakciója, nekem mégis egy kicsit eltérő fazonú modell tetszett meg. Nincs ilyen széles, síkra csiszolt kerete, legjobban talán a nagypapám Pobedájára :-) hasonlít.
Diffi, attól tartok, lemondok arról, hogy 100-400 eFt-s órát válasszak. Lenne - mint az korábbról kiderül - ami felizgat, nem is egy, és talán már túl sokat keresni sem kellene, mert úgy tűnik elég megcsontosodott ízlésem kezd kialakulni. Ma viszont azt gondolom, eddig is rendesen körül vagyok véve fontosnak vélt tárgyakkal - hú de off-topic ez itt :-) - és elképzelem, mit tudnék a gyerekeimnek adni egy ekkora összegből.
Ma ha mutatós órát vennék, csak mechanikusat keresnék. Ha elektronikus szerkezet van benne, valahogy több attrakciót várnék, mint amit a mai órákban látok. Régebben tetszettek a sok kis mutatóval felszerelt analóg kronográfok, de ma ilyet már csak mechanikusból tudnék elképzelni, szerintem digitális szerkezettel ilyet csinálni olyan, mint vasbeton falra tégla boltív ajtót tapétázni. Digitális kijelzős órát pedig mostanában nem látok olyat, ami igazán tetszene. Az Aerospace meg a Tissot Titánium, ami egy korábbi Aerospace mutációja, még azok állnak legközelebb az elképzelésemhez, de a Tissot tokozása nekem túldíszített (az Aerospace-é is, kivéve a natúr titán tokozást minden aranyozás nélkül), az Aerospace ára pedig nem esik abba a range-be, amit rászánok (meg az a fránya italic :-). Pár éve a Lafayette áruházban szerettem bele és ha jól emlékszem, akkor 5000 FRF-t kértek volna érte, no annyit talán még ma is adnék, de nálunk ma fél milka körül van. Szóval valahogy igazán komoly digitális órát régóta nem látok...
Az automatáról: hordom én, de egy munkásabb napon- héten előfordul, hogy a csuklómat se' nagyon emelem fel a billentyűzetről. Ha nem figyelek oda, olyankor megáll.
Loggol, a kutyaütő, undok, fennhéjázó, hozzáértetlen magyar 'órások', némelyikük sakszerviznek titulálva, eddig már rengeteg kiadástól kiméltek meg engem. Kinéztem egy méregdrága órát, beleszerettem, megszorongattam a zsebemben a pénzt, aztán elképzeltem, hogy a legközelebbi elemcserére 'ez' venné a kezébe az órámat és erőszakolná meg. Tudod hány órát nem vettem már meg így? Rossz hír :-) hogy itt a topicon többen abszolút korrekt szervizről számoltak be például a Tisssot órákkal kapcsolatban. (persze olyat is olvastam, hogy egyik topictárs által nagyrabecsült helyen másik topictársat éppen szemen nem köpték :-)
Ha mégis vennék órát és olyat vennék, ami valaha karbantartást igényel, nemcsak az órát nézném meg vásárlás előtt, hanem a szervizt is.