slr!
Van egy "1000 óra link center". Érdemes végignézni, -ha van rá 2-3 napod. Ott biztosan találsz olyan órát, amelyik tetszik, persze nem biztos hogy van akkora p.ü.-i keret ( - a világon ). Az Oris egyébként ebből a szempontból valóban jó választás. Professzionális, strapabíró óra, még észszerű (értsd: 100- 400.e.Ft-ig) áron. Érdemes még az alábbi szintén középkategóriás órák honlapját felkeresni:
Fortis, Auguste Reymond, Sinn, Roamer, Doxa, Sector, Tag Heuer, Longiness.
Szerintem, ha kiválasztottad, érdemes rá várni, és gyűjtögetni, valamint felpróbálni. Ezek az órák mind svájci szerkezettel készülnek, ha automata, ha kvarc, úgyhogy nagyot nem hibázhatsz. A kvarc pontosabb lesz, az automata valószínüleg 5-15mp/napot sietni fog, viszont soha nem fog lemerülni az elem benne. Én ennek ellenére az automata mellett voksolnék, már csak azért is, mert ha a gyárban nem is állították be rendesen, egy valamire való szaküzletben ezt díjmentesen megteszik neked, ha ott vetted az órát. Amennyire én tudom, a Seiko automatáknak is 48 órás járástartalékuk van. Úgyhogy, ha automatát veszel, azt "sajna" hordani kell ( legalább nappal ), ami egyébként egy tisztességes óránál nem is olyan nagy kényelmetlenség.
Ja. A Citizen multichronómról azt hittem, hogy rozsdamentes acél tokja van. A napokban vettem észre, hogy néhol megkopott a nikkelezés, és előbukkant alóla a réz. Szerintem azért ez pofátlanság. 6 éve még nem került egy svájci óra a duplájába, mint a hasonló tudású japán. Ha ezt tudom, már akkor azt veszek.