Bar en nem vagyok annyira elsokezbol informalt mint troueblod, aki rendszeres kemenydrogfogyaszto volt(allitasa szerint), de azert mielott ideirkaltam jopar ezzel kapcsolatos dolgot olvasgattam, foleg olyanokat, melyekeleg kompetens szemelyek irkaltak: orvosok, akik fuggok leszoktatasaban vettek reszt es/vagy tudosok , akik a heroin hatasaival kiserletezgettek allatokon. (most ne menjunk bele az allatkiserletek etikussagaba nem ide tartozik)
De mindenhol azt az egybehangzo velemenyt olvastam, hogy a heroin(mas kemenydrogoknal ez nem igaz) nagymertekben csokkenti az eroszakos hajlamokat es az agresszivitast!
Valo igaz, hogy miutan az egyik legdragabb drog sokszor a rendszeres fogyasztok bunozesbe kezdenek a napi adag megszerzeseert, de ezek szinte kivetel nelkul kizarolag tulajdon elleniek! Persze az is bunozes, de azert nem nyiszaljak el senkinek a nyakat!
Trueblod,
A fizikai fuggoknek eleg kemeny es hosszu leszoktatasi proceduran keresztulmenve tudjak letenni a heroint. A procedura a fuggonek kemeny, de draga is az allamnak.
Emelett elismerem a sajat akaratereje is kell a drogosnak nem is keves, de az onmagaban nem eleg, ahhoz orvosi felugyelet masik drogra atszoktatas stb koltseges!
Te vegigmentel az egeszen biztos nem volt konnyu, csakhogy te sem sajat magadtol szoktal le, hanem rad is egy vagyont koltott az allam, hogy kisegitsen a bajbol. Azt persze elvartad, de most, hogy tul vagy rajta, aki meg meg nincs tul rajta az dogoljon meg???
Vanek Ur irtad:
"Én is hallottam már róla, hogy van olyan, hogy valaki már elsőre-másodikra függő lehet, ez valóban nem kívánatos, az alapvető logika vitathatatlanul azt súgja, hogy nem szabad legalizálni. Ezt habozás nélkül elismerem. De nekem az -a már sokat hangoztatott- problémám az egésszel, hogy a keménydrogot minden tiltás ellenére sem sikerül(t) száműzni"
En pl pontosan ezert vagyok a holland minta hive, ahol ugyan nem szunt meg, de csokkent!!! a kemenydrgogok fogyasztasa, miota a konnyudrogokat engedelyezett formaban arusitjak, mig mindaenhol mashol nott ezeknek a fogyasztasa.
Szvsz teljesen sohasem fognak eltunni, de a hasznalok szama jelentosen csokkentheto, erre mar van mukodo minta.