hal9000:
A vezérképviselet azért tart igényt a névre, mert:
- Már egy ideje terveznek valamit (nem tudok róla beszélni, hogy mit), aminek ezt a nevet szánják. Elkezdtek már dolgozni vele, mikor mi jelentkeztünk, kell nekik a név. Ezt meg is lehet valahol érteni, egy csomó munkát, pénzt, feccöltek már bele.
- A nevet levédették a szabadalmi hivatalban, július 20-án. Ez még nem sokat jelentene, mert elvileg nekünk használati jogunk lenne, mivel március 11 óta ezen a néven fut a Klub, elkészültek elektronikus és nyomtatott anyagaink, stb., szóval már HASZNÁLTUK. Peres úton el lehetne követelni tôlük, de KI? megy bele egy értelmetlen perbe? (Én NEM!) Egyszerűbb és célravezetôbb nevet változtatni, végül is még nem történt semmi olyasmi, ami miatt a végletekig ragaszkodnunk kellene hozzá.
- Ôk vannak jobb pozícióban. Ha kicsit is átgondoljuk, akkor ennek a Klubnak nincs létjogosultsága és sok értelme a VOLVO (gondoljunk itt akár a vezérképviseletre, akár a kereskedésekre) támogatása nélkül. Partizánharcot vívni semmi értelme, mellesleg ha perre kerülne sor, ki állna oda a Klub mögé pénzzel, ügyvéddel és energiával? (Én NEM!) A VAH-nak összehasonlíthatatlanul nagyobb potenciál feszül a hátterében, mint a mi Klubunknak. Kb olyan lenne egy ilyen akaratos betartás a részünkrôl, mint amikor egy Suzuki akar frontálisan lelökni az útról egy V70 AWD-t. (Csak hogy Volvos hasonlattal éljek :-))))
Az együttműködésben van ráció, a függetlenség megôrzése mellett. Ma beszéltem a VAH-hal, hogy akkor most született-e valamilyen döntés velünk kapcsolatban. Azt mesélték, hogy kicsit megijedtek attól, hogy most mi itt valami civilizálatlan underground bandát akarunk összekovácsolni, ami fô feladatának esetleg a hátramozdítást, fikázást, stb. tekinti. (Pedig NEM!) Aztán megnyugodtak. Mi is megijedtünk tôlük, szerintem kissé túlreagáltuk a dolgot, de most már talán tisztábban körvonalazódik az egész. Én azt hiszem, nem kell félni tôlük, csak meg kell találni a megfelelô hangot és az együttműködési lehetôségeket.
Az úriember, akivel szót váltottam, maximálisan pozitívan állt a dologhoz, segítséget ígért. (Már kaptam is Tôle anyagot.)
Én amondó vagyok, hogy nyomjuk tovább a pedált, csináljuk a Klubot töretlenül, de kulturáltan és átgondoltan, lehetôleg szem elôtt tartva mindenkinek az érdekeit.
Ennek a kezdeményezésnek a VOLVORÓL kell szólnia, nem személyes amíciókról, intikáról meg szivatósdiról...