purplerain11, én nem beszélek direktben a közbeszerzési pályázatról, nem beszélek a nemzeti szinházról, sem 4-es metróról, arról beszélek, hogy mindennek a helyére kell kerülnie. ehhez csak az az út vezet, hogy rendbe kell tenni a múltunkat is (érdekes olvasmány ehhez a himnusz). mindegy számomra, hogy a múlt 50 vagy ezer éve volt. de azt engedd meg nekem, hogy nekem ne azok tanítsák a múltat, ezáltal ne ők mutassák nekem a jövőt sem, akik szemrebbenés nélkül hazudtak évtizedeken át nekem is, neked is. hazug rendszert építtettek velem is, veled is. fogták a kezünket, hogy meg ne szökjünk, megpróbálták elhitetni velünk, hogy ez a legjobb világok egyike. nem kesergek én elvett életeken, elvett javakon, csak azt mondom, hogy a LEHETŐSÉGÉT vették el tőlünk annak, hogy normálisan éljünk. ezen tolvajok egyike bauer úr, akiről e topic szól. engedd meg nekem, hogy ismeretlenül is útáljam, mert tettei, pontosan a mai hírek alapján, bizonyítottnak tűnnek. és engedtessék meg nekem és a hasonszőrűeknek, hogy ne vállaljunk vele és a hasonlóan büntetlenül szaladgáló kollégáival együtt elvközösséget, és ezt ne tegyük meg vérszerinti és elvi utódaival sem. ami pedig a mostanság zajló konkrét eseteket illeti ezt be kell tudnunk a demokrácia gyerekcipőjének, ilyen esetek százával lettek volna sorolhatók az elmúlt kormányok alatt is. minden megítélés kérdése csak, hogy mit honnan nézünk. lehet jobbról, lehet balról. épeszű embernek csak úgy nem szabadna, ahogy azt a honi sajtó "java" diktálja. mert a diktálás most nem az elvesztett katedráról, hanem a sajtóból jön. én megpróbálok nem bedőlni nekik. mert ha ezt tenném, akkor hinnünk kellett volna 50-ben rákosinak, 60-ban kádárnak, 70-ben a népszavának, 80-ban a népszabadságnak és 90-ben németh miklósnak. akkor és kétkedtem ma még inkább kétkedem az előzőek hű követőiben, és azok szócsöveiben. semmi sem változtat viszont a tényen: olyan gyilkosok és bűnrészeseik mint bauer és örsi és csapataik ma szabadon garázdálkodnak, és nincs jog mely őket elítélje. remélem ezúton nem volt nehézséged a gondolataim átvitelével. üdv.Bumburnyák