Vanek Creative Commons License 2000.08.10 0 0 13
Alapvetően én is a legalizálással értek egyet.
Mi is a baj a droggal?

1. Veszélyes a fogyasztójára.
2. Bűnözés kapcsolódik hozzá, minden szinten, mind a beszállítók oldaláról és mind a felhasználókéról, hogy meglegyen a napi adag (betörés, rablás stb.)

Ha legális lenne:
1. A fogyasztóra nézve éppúgy veszélyes lenne, de legalizált formában, sokkal hatékonyabb lehetne a tájékoztatás, felvilágosítás, hogy miért ne drogozzon az ember. Ennek a formájára ki lehetne találni sokmindent. Szerintem a fogyasztásban inkább csökkenés lenne a maihoz képest, mert már nemlenne sikkes "lázadó" magatartás drogozni. És aki akarta eddig is kipróbálhatta, aki nem az ezután se tenné. (Mint pl. én se, mintahogy a bagót is kihagyom)

2. Akkor a drogok ára a töredékére esne, hiszen alapvetően egyszerű, olcsó anyagokról van szó, amit csak az illegalitás és az ebből adódó nehézségek, illetve a drogmaffia kvázi-monopolhelyzet tesz drágává. Ha a sarki fűszeresnél is lehetne kapni, akkor egyszerűen nem lenne biznisz a maffiának, meg is szűnne az ezzel kapcsolatos bűnözés (illegális előállítás, szállítás, terjesztés, területért folyó harcok stb...)
Ha szabadon kapható és olcsó lenne, akkor a fogyasztónak nem kellene betörnie/rabolnia ahhoz, hogy meglegyen a pénze az adagjára, aminek köszönhetően egy csomó ember nem lenne közvetetten a drog áldozata.
Nem kéne egy rahedli pénzt a drogból származó bűncselekmények megelőzésére/felderítésére fordítani, sőt uram bocsá' a jövedéki adón keresztül még egy csekély haszonra is szert tehetne az állam.

A történelemből tudhatjuk, hogy az abszolút tiltásos dolgok mindig a maffiát erősítették. Ld. USA szesztilalom anno, prostitúció tiltása stb...
Széllel szemben nem érdemes...

Persze nem hiszem, hogy valaha is legalizálnák, mert ezellen épp a maffia tiltakozna a legélénkebben, mert az nagyon drága volna neki...