Kedves Bell:
"A nanny munka tenyleg nem tul felemelo, de legalisan csak igy lehet, ha csak nincs valami keresett diplomaja az
embernek. SZeretnek itt elkezdeni tanulni es erdekelne, kinek milyen tapasztalata volt mint nappali tagozatos
tanulonak (full time student) "
En 1997-ben kezdtem el itt egy community college-ot. (New York City). Azota ezt elvegeztem, es atjelentkeztem egy 4 eves college-ba. (Baruch College - Business School).
Nem tudom, hogy milyen tapasztalatok erdekelnek, mert sok mindenrol lehetne irni.
Azt a sulinak koszonhetem, hogy sikerult munkat szereznem 1998-ban. Internship-re kuldtek ide, es felvettek full time-ba, es azota is itt vagyok. De az egyetemet is csinalom full time-ba. Ugyanis itt a full time nem azt jelenti, mint otthon. Akkor full time, ha 12-18 creditet veszel fel. En a mult felevben 15-ot vettem. 2 nap hamarabb eljottem a munkahelyrol, es este 10:15-ig suliba voltam, meg szombaton egesz nap. Nagyon faraszto, de nem akarom evekig elhuzni, es dolgozni is mindenkepp akarok. A tanulas sokkal konnyebb, mint Mo-n (otthon a KLTE-n matek-fizikan vegeztem). Mindenbol A-t kaptam, pedig nemigen eroltettem meg magam. Nincs szobeli vizsga se, mint otthon. Inkabb az egesz egy gimnazimhoz hasonlit, de azert nincsen naponkenti szamonkeres.
Az orak minosege vegyes. A computer tanarok nagyon keveset tudnak, es tanitanak. Viszont a human tantargyakat elegge kedvelem, eddig jo tanaraim voltak.
Persze, gondolom, a szinvonal attol is fugg, hogy melyik egyetemre megy. Ahova en jartam, es jarok resze a City University of New York-nak, ami nem tartozik a meno egyetemek koze.
Egyelore ennyit. Ha akarsz, kerdezze nyugodtan.
Szia
Gyorgyi