diffi Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1164
T. Mindenki!

Az előzőekkel kapcsolatban az alábbi észrevételeim vannak:

1, Nekem van egy Citizen day/date kijelzésű kvarcom, (jelenleg apám üti-vágja) ami 11 éve van nagyon kemény szolgálatban. Víz, ütés, stb. Ez kb. 2 évenkénti elemcserével+tisztítással, sok karcolással az üvegén, de nagyon jól bírja. Kromométerpontosságú.

2, Van továbbá egy Citizen multichronóm ( ezt én használom), melyet 6 éve vettem a fenti óra teljesítményén felbuzdulva. Ebben a funkcióválasztó-gomb fogaskerekét 4-szer, a mutatóját egyszer, elemet 5-ször kellett cserélni. A fogaskerék műanyagból van, a mutató túl nehéz a fogaskeréknek, és gyenge is, az elem pedig az ébresztéstől (főleg!), a stopper használatától (is) hamar tönkre megy. Az óra egyébként szintén kronométerpontosságú.

3, A fentieken "lebuzdulva" elkezdtem nézni mechanikus, lehetőleg hasonló tudású, strapabíró órát, melyet - tényleg körültekintő, és alapos keresés után - az itt sokak által favorizált Poen-ban meg is találtam. Kiderült azonban, hogy az ég itt sem felhőtlen, nem minden fenékig tejfel, valamint, hogy "az élet nem habostorta". Az történt ugynis, hogy két különböző eladótól, két különböző napon, két különböző árajánlatot kaptam ugyanarra az ( kb. 200e.Ft-os ) órára, kb. 10.000-Ft eltéréssel. Az eltérések egyébként a gyár által megadott, és forintra átszámított listárhoz képest 40-50eFt-os különbséget mutatnak. Minek ilyesmivel egy színvonalas, kiváló kiszolgálású, és árúkínálatú, valamint kimondottan széles árúskálával rendelkező üzletben próbálkozni?

4, Egyébként az órával ( bár napi 10mp-et siet) , annak designjával, használhatóságával, az eladók felkészültségével, az irántam tanúsított türelemmel, és megértéssel -mint e fórumban többen is -elégedett vagyok. Csak az a 40-50eFt. + a 10.e Ft. ne lenne.......