Szedő Tördelő Creative Commons License 2000.08.08 0 0 23
T. T.asztal társak. Be kell vallanom, hogy igazából - kicsit már utaltam is rá - ez a topic hirtelen felindulásból született. Ez az indítvány nem nyugszik sem 100%, sem 20% igazán végiggondolt alapon. Az én csőrömet két dolog piszkálja igazából.

1. Az illegális játékok használatával elég minimális kárt okoz valaki a gyártónak. Ingyen élvezethez jut, ez igaz, de az okozott kár a 10-12 eFt játékárak miatt annyira kicsi, hogy ez tényleg csak szabálysértésnek minősíthető. (Az nem mentség, hogy az illető egyébként nem tudná megvenni a sw-t. A Barbie, Baby born hasonló áron kapható, bár azzal más korosztály és lényegesen hosszabb ideig játszik, de azt mégis megveszik.) Tehát szerintem pénzbüntetés játna érte és nem börtön.

2. Ha már ennyibe kerül a sw, hw, akkor miért nem lehet mindkettőt részletre venni? Van már hazánkban néhány cég, akik a hardvert részletre adják a szoftvert tudtommal senki. Pedig egy kezdő vállalkozó (lehet egy meglett ember is a munkahely megszűnése miatt próbálna meg vállakozni) nemcsak számítógépet, hanem programot is venne rá. Annak ára bizonyos esetekben jóval meghaladja az egész gép árát. Nem bizonyos szoftverről beszélek, hanem A szoftverekről.

Igen, az államnak és az országnak ez így, ahogy leírtam nem igazán érdeke. Az az eszmei érték, ami a "beadvány" esetleges megvalósulásával realizálódna elég nehezen lenne mérhető. Szóval anyagiasan nézve veszítene a magyar lakosság. A jövőt nézve talán nyerne, hiszen jelenleg az agyunk eléggé exportképesnek tekinthető. A baj az, hogy ez csak elmélet.

Előzmény: névtelen (22)