Sziasztok! Visszaerkeztem a hetvegerol, ami egy picit mozgalmas volt, ugyanis Seattleben US Navy rendezvenyek voltak: legi bemutatok, csatahajo es tengeralattjaro "nyilt napok".
Dr Pepper koszonom valaszodat!
Tibor kerdezted mennyit lehet keresni gyerekcsoszkodessel. Az USAba magyaroknak legalisan J1-es "cultural exchange" vizummal lehet jonni (gondolom meg munkavallaloival is, de azt lehetetlenseg megszerezni ebben a munkakorben), ami annyit jelent, hogy en ide nem dolgozni jottem , hanem kulturalis celbol, ennek megfeleloen, az itteni viszonyokhoz kepest alul voltunk fizetve: $550 + ellatas es szallas csaladoknal + $500 iskolai hozzajarulas, ugyanis kotelezo jelleggel tanulnunk kellett a helyi egyetemen, foiskolan. Ehhez kepest egy amerikai allampolgar, hasonlo feltetelekkel (szallas, ellatas biztositva) kb $10-12 keres orankent ($1600-2000). Igy aztan mindenki jol jar, a csalad is aki "olcson" jutott munkaerohoz, aki esetleg meg idegen nyelvre is tanitja a gyereket, es az a lany is, aki 1 evet tolthet el az USAban, tanlja a nyelvet es korulnez az orszagba/kontinensen, tagul egy kicsit a vilaglatasa. Persze a csalad szempontjabol megvan a hatulutoje annak, hogy minden evben uj lany jon a hazhoz, nem biztos, hogy az a gyerek javara valik. Persze a gyerekneveles mas teszta, az mar egy masik topic lenne.
Emlitetted, hogy a hazassag rovidebb ut lenne az allampolgarsaghoz. En ezzel ugy vagyok, hogy a hazassagot nem szabad elkapkodni, meg akkor sem, ha a zoldkartya a "tet", nem lenne oszinte a kapcsolat. A baratom egyebkent amerikai, de a kovetkezo ket evben meg nem akarok hozzamenni.