Törölt nick Creative Commons License 2000.08.04 0 0 676
Mindig is azt tartottam, hogy az IMnek nagyon jó szövegeik vannak, kiemelkednek a metalzene sokszor elég bugyuta dalainak szintjéből. Régebben volt sok dalszövegfordításom, de sajna eltűntek. Így most emlékezetből leírom párnak a tartalmát, ha valahol tévedek, javítsatok ki. Ahova x-et tettem, annak nem ismerem a tartalmát.
El szoktam néha azon gondolkodni, hogy Mo-on miért nincs ilyesmi együttes mint az IM? Most a szövegre gondolok, mert az oké, hogy ilyen jó zenét nehéz csinálni. De miért van az, hogy metal és rockcsapatok csak a bulizásról, vagy homály érzésekről tudnak énekelni, semmi konkrétum (tisztelet a kivételnek)?
Szerintem nevetség tárgya lenne sok IM szöveg, ha magyar csapat énekelné. Magyar kultúrális színvonal rulez! :o)

-Invaders: x
-Children of the damned: x
-The prisoner: x
-22 Acacia...: x
-Number of the Beast: a Sátán hív engem, 666, ilyesmi, kb. a Pokolgép színvonalán van az egész (má' bocs).
-Run to the Hills: Amerika, indiánokat elűzik a telepesek.
-Gangland: x
-Hallowed by Thy Name: halálraítélt megtér a kivégzése előtt, bár lázadozik eleinte.

-Where Eagles Dare: 2. világháborús légi csata.
-Revelations: x
-Flight of Icarus: Ikarusz története, az apa szárnyakat csinál, a fia kipróbálja, de csak álom szárnyak voltak, így leesik és meghal.
-Die with your...: x
-The Trooper: x
-Still life: valami démonok vannak egy kútban és aki belenéz, megigézik és ő is beleesik és démon lesz (jaj).
-Quest for fire: régi korok, ősi népek harca, tűz feltalálása stb.
-Sun and Steel.: x
-To tame a land: a Dűne c. könyv alapján.

-Aces High: 2. világháborús légi csata.
-2 Minutes to Midnight: hogy az emberiség milyen jó, meg hogy milyen béke van, nincsenek háborúk stb., illetve ennek az ellenkezője. :)
-Flash of the blade: x
-The duellists: párbajozókról szól, hogy a buta ember a dicsőségért vagy hiúságból életét is kockáztatja.
-Back in the village:
-Powerslave:
-Rime of the ancient mariner: S. T. Coleridge nevű régi angol költő verse egy öreg tengerészről, aki egy útja során megöl egy albatrosszt, és ez a legénység többi tagja szerint átkot hoz. Később aztán ez be is jön és mindenki meghal csak az öreg tengerész marad. Volt itt még valami, de már nem emlékszem.

-Caught somewhere in time: x
-Wasted Years: ne kergessük reménytelen vágyainkat, ne nosztalgiázzunk feleslegesen?
-Sea of Madness: x
-Heaven can wait: x
-The lonelines of the...: a futásról, egy hosszútávfutó magányosságáról szól.
-Stranger in the...: x
-Deja Vu: a dejavu érzésről szól. :)
-Alexander the great: Nagy Sándor, dicsősége és halála.

-Moonchild: x
-Infinite dreams: x
-Can I play...: x
-The evil that men do: x
-7th son of a 7th son: x
-The prophecy: x
-The clairvoyant: x
-Only the good...: x