Burung Kuntul Creative Commons License 2000.08.02 0 0 34
Asszem ez a user vs. rszrgizda ugy annak is koszonheto, hogy az atlag userek (legfokepp a kozepkoru korosztaly) mivel ugye nincs tisztaban igazan melysegeiben a szamtechnikaval (vagy vegyuk mondjuk csak a Word-ot), e miatt van egy kis/nagy alsobbrenduseg erzetuk es ha valaki olyat mer nekik mondani amihez ok nem ertenek, kiborul a bili es a rendszergizdabol rogton csunya rossz, ontelt, bekepzelt, nagykepu bacsi/neni lesz.
En nem vagyok valami hude nagy fej a szamtechben, most vegzek kozepfoku szoftveruzemeltetot, de szerencsere a munkahelyemen soxor kell besegitenem a helldeskeseknek, ugyhogy van lehetoseg kepezni magam. Neha tanitok is a diakjainknak, fokent a nyari egyetem alatt, es a kozepkoru diakokkal van a legtobb problemam (tisztelet a kivetelnek). Teljesen ki tudnak borulni, ha valami ujat meg kell tanulni, egyszer kaptam egy olyan beszolast is, hogy o mindezt (Win95, Office hasznalata) tudja, ne magyarazzak neki.
Ehhez kepest eleg szepen nezett ki, hogy azt hitte, hogy az egeret taviranyitokent kell hasznalni.
Szoval a legnagyobb gond akkor van, ha a user nincs tisztaban a dolgokkal es ha valaki meg akarja neki mutatni, buszkesegi kerdest csinal belole es vagy nem ismeri el hogy esetleg igaza lehet a szamtechnikusnak, vagy megmakacsolja magat, es akkor a szamtechnikus a egy nagykepu holyag.
Tisztelet persze a kivetelnek, mert olyat is gyakran latok, hogy megvan a joszandek.

Mindenesetre az ilyen nehez usereket csak vegtelen birkaturelemmel, mar-mar meghunyaszkodva, de acelos akarattal lehet csak kezelni.
--
jajj, de szepen mondtam :)))