Én csak a saját környezetemből tudok kiindulni: egy pici (egyszemélyes) cég vagyok, ahol én csinálok mindent a szervezéstől a programozásig, az üzleti tárgyalástól a supportig, sőt még ha beteg a gépem azt is én javítom meg (vagy rakom össze a következőt). De ez a nálam egy számmal nagyobb cégeknél (<10) is hasonló. Nagyobbat mostanság nem láttam közelről. Ebből az is következik hogy az embernek muszály informatikusnak lennie, azaz konyítani valamit a szervezéshez is a programozás mellett, sőt nem árt ha elég jó kommunikációs készséggel és fellépéssel is rendelkezik. Őszintén szólva azért a programozás fényévekkel jobban megy mint a dolog többi része, de egy számítógéppel nem olyan nehéz szót érteni...
Anno volt időszak amikor szervezőkkel dolgoztam együtt. Őszintén szólva az csak annyival volt jobb, hogy nem húsz emberből kellett kiszedni hogy tulajdonképp mit is kellene csinálni, hanem csak egyből. De néha eléggé el tudtak szállni, pontról pontra leírták hogy mit hogy csinálj, a gond csak az hogy fogalmuk nem volt a gépről, programozásról, és általában bármiről. A csúcs az a "szervező" kollega volt, akinek még egy adott sorszámú specifikáció kikeresése a dokumentációból is komoly kihívást jelentett...
De voltak jók is, akikkel le lehetett ülni és végigbeszélni a dolgokat, együtt terveztük meg a képernyőtervet és az adatstruktúrát. Sőt olyan is volt aki tényleg értett mindenhez, de annak meg a stílusa volt olyan mint a legrosszabb beképzelt programozóé.
Üdv:Micu