ToM!
Személyes tapasztalataim szerint a következőket tudom ajánlani:
Először is a virtuális memóriával való babrálásra a Windows nagyon érzékeny, ezért szerintem semmiképp se próbálkozz a letiltásával. (Egy ismerősöm nemrég ezzel kísérletezett, aztán lehet, hogy ő baltázott el valamit, mindenesetre a rendszer összeomlott, ergo újratelepítés, stb. stb. Dehát rajtad múlik, hogy mennyi kockázatot vállalsz!
Javaslatom tehát az, hogy vmilyen progival (pl. Partition Magic, ami nem törli le az összes adatot a lemezről) particionáld újra a winchesteredet, úgy, hogy létrehozol rajta egy kb. 100-200 MB-os területet. Ezután helyezd át erre a partícióra a swapfile-t (Win386.swp).
Nálam a Windows kezeli a további műveleteket, a lényeg az, hogy mivel a swapfile egy teljesen független meghajtóra kerül, ott a Windows kedvére hízlalhatja-zsugoríthatja és mégsem lesz töredezett a merevlemezed azon partíciója, ahol a személyes fájljaidat, miegyebeidet tárolod = gyorsabb programindítás, ritkább fragmentálódás.
Remélem nem voltam túl szószátyár. Azért óvatosan az újraparticionálással! (Persze ha ezt a megoldást választod egyáltalán :-)