Már több "megbecsült gazdasági elemző" kifejtette, hogy pl. a kenyér, mezgaz, stb termék árát azért fogják emelni, mert ha a magyar nem tudja kifizetni, nem kell, hogy ezután érdekelje,
mert kiviszi az EUba és ott a magas árakat már ki tudják fizetni, viszont a megnövekedett magyar kínálat az EU piacon 0,5-1%os változást okoz..."statisztikai hibahatár" kifejezést
használta az egyik "szakember".
Viszont az általánosan magas EU árakat a magyar fizetésből képtelenség kifizetni...Kétségtelen hogy most is EU közeliek az árak, de ha a gyógyszer, a kaja, stb. létszükséglet pluszban megemelkedik, akkor...
nos akkor mi lesz...Ugyanis ezek olyan ktgek, melyeket azonnal, és állandóan
"finanszírozni" kell, viszont ha a fizetések nem fogják "azonnal" követni az áremelkedést,
már pedig a jelek szerint nem fogják, akkor...
Gettósodás, ???.-...
És az ilyen esetek sem fognak megszűnni, mint pl:
Ez egy téli történet, itt még nem meséltem:
A Fűtés+Vízszámlára kihoztak egy hónapban majdnem 20Ezer Forintot...
Természetesen azonnal hívtam a "Monopolhelyzetben levő Szolgáltatót"
Itt közölték , hogy mivel nincs gáz/vízóra, ezért (lakótelepi lakásról van szó 3 tagú család)
azt a Víz/Gázmennyiséget, ami a ténylegesen nyomon követhető (gáz/vízóra) felett "használnak el" azt a többi nem gáz/vízórás "lakos" között osztják el...Még azt sem említette, hogy milyen arányban...Akkor közöltem vele a mennyiséget, hogy ennyit mi nem használtunk el, erre azt mondta elhiszi, igazam van, de mivel nincs "gáz/víz"órám, ...ki kell fizetni...
Azt javasolta megoldásként , hogy szereltessek be órá(kat) mindjárt vagy 3 is kell (!!), mire én , hogy ilyen számlák mellett honnan szerezzek erre 60 E Ft-t...???
Azt mondta a nyári hónapokban kevesebb, akkor szereltessem be...(!!!) mintha másra nem is kellene pénzt kifizetni...
Ezután a nem éppen kellemes beszélgetés után felhívtam a fogyasztóvédelmet, ahol közölték, hogy ez van, nincs mit tenni, ugyanis ha pl. csőtörés, stb...ból ered a "többletfelhasználás" ugyanis a csőtörés sem használ (víz/gáz"órát, az így "felhasznált" "mennyiség" is a "lakosok" között kerül "kiszámlázásra". Ez természetesen törvénytelen, viszont utólagnem lehet a törvényszegést bizonyítani...
A jogi lehetőségek után érdeklődve (amerikával példálóztam) közölte, hogy 50-60 évvel le vagyunk maradva ettől (is).
Hol itt a Felkészült EU tagjelölt Magyarország???Ezeket a problémákat
megoldja az EU-csatlakozás (csalatkozás?) , vagy pedig kiélezi???
Ezekről miért nem hallani egy szót sem???
Talán azért mert nincs megoldás???
Az probléma valóban megoldhatatlan, csak elodázni lehet???
AZ egyedüli amiben felkészültünk az EU-ra, az a korrupció, a bűnözés,
az már eléri a "kívánt" mérttéket...