T. Balfrász!
Én nem írtam, hogy az önzés kizárólag a liberálisok sajátja. Ugyanis Veled ellentétben én nem vagyok hajlandó ilyen elképesztően ostoba általánosításra. Természetesen minden ideológia követői között előfordul önző ember, de Te honnan veszed a bátorságot, hogy minden konzervatívat ilyen jelzővel illess? Ennyit a csúsztatásokról.
Konzervatív=szabadelvű ebben az országban. Semmi köze a Te etimológiádhoz, üdvözöl minden újat ami értéket teremt. A liberális ideológia a destruktív, értékvesztett erőket támogatja, hogy legitimitási alapot kreáljon magának. Ami értékeset hozott, már mind beépült a többi ideológiába. Már rég halott eszme, mert képtelen volt a megújulásra, és saját pozitív eredményeit teszi tönkre. A konzervatív eszme sokkal rugalmasabb, ezért mostanság is egyre népszerűbb. Azok sorakoznak fel mögé, akik az élet vmely területén a veszélybe került értéket akarják megmenteni.
"Mert ahhoz képest a decens, konzervatív angol úr valóban kevésbé szabad."
Ha ez nem irónia, akkor magad is elismered, hogy az indivídum szabadsága igenis korlátozott más által (nem verheti meg az asszonyt mikor kedve tartja). Így igenis a külvilág beletiporhat szabadságodba ha visszaélsz vele. Nem vagy filozófiai elemzés tárgya, hogy a "létformából kiragadva" kelljen vizsgálni. Tán elegánsnak hiszed, hogy nem vitatkozol a szabadságról, de én csak arra tudok gondolni, hogy vagy még magadnak sem fogalmaztad meg jelentését, vagy tartasz attól, hogy individuális szabadság "felépítményed", alap híjján, kártyavárként omolna össze a vita kerszttüzében.
Üdv: Inad