Zarquon Creative Commons License 2000.07.23 0 0 5377
Sziasztok!

Na. Lemosattam a kocsit. Ilyenkor mindig eszembe jut, miért is van nekem ilyen autóm. Néha hajlamos vagyok elfelejteni, mennyire tetszik.

Az S60-ról még annyi érdekes talán, hogy nagyobb mint 4,5 m. Persze ez nemtom, valóban érdekes-e, de nekem kicsit soknak tűnik. Persze minden autótípus folyamatosan hízik (szerintem pl. egy mai Polo nagyobb, mint egy 1-es (vagy talán 2-es) Golf).

Az a probléma a fekete 850-es képpel, hogy egy katalógus címlapján van, és én nem vagyok kellőképpen felszerelve ahhoz, hogy áttegyem "számítógépre". Majd talira elviszem, mindenféle Volvokhoz vannak benne mindenféle (nem túl sok) extrák. Viszont pl. rengeteg felni van benne, gyári gumimérettel, ami nekem hasznos volt és érdekes is.

Amikor az a veteránrally volt, megállt Ivanixnál egy ezüstszürke V90-es gyönyörű BBS ("gyári Volvo", extraként rendelhető a 70-esekhez is) felnikkel. Hát ha valami, akkor az a gép nagyon komolyan nézett ki... Előlről igazi büntetőgép, hátulról kőkemény kocka, oldalról maga az elegancia...

Fargo, úgy vettem észre, neked megvan a Volvo história (vagy rapszódia? vagy mi is?). Na abban van egy aranyszínű P1800 ES. Hát az bizony elég király szerkezet!

Amúgy az egyetlen igazán érdekes autó Korfun egy Citroen DS volt. A franciák időnként azért elég merészek is voltak... Kíváncsi leszek az új nagy Citroenre. Az XM sem volt rossz. Kihozni egy kocsit 12 tetőoszloppal nem volt egy életbiztosítás...

A talikra mind2re megpróbálok eljönni. Szerintem menni fog.

S60-ban csak öthengeres lesz, tehát gondolom a bika verzió is az lesz/lenne.
Mindenesetre kicsit sajnálom, hogy ezt az S80 formavilágot erőltetik, bár kétségtelen, hogy már elő kellett jönni valami újjal. Mindenesetre nekem a hátulja nem nagyon tetszik. Igaz, hogy a 850-esé sem az igazi. Volvoék inkább kombit (no meg kupét) tudnak rajzolni... Szerintem pillanatnyilag egyedül a Mercedes erőltet igazán eltalált formavilágot. A BMW-k valahogy beszürkültek (már az 5-ös kombi is egyre rosszabb, pedig az telitalálat volt), az Audi teljesen idétlen és techno-szerű, elszállt designnal nyomul. Ja meg a SAAB sem rossz. Csak azok a fránya négyhengeresek (a 9.5-ös Aeróban elkelne még legalább egy henger, nem?).

Na jó, alvás. Észosztás holnap folytatódik, ne maradjatok le, mert bután szálltok a sírba...

Üdv,
Zarquon
az Észkombájn és Észosztó (IQvátor).