Carpy Creative Commons License 2000.07.19 0 0 953
9 évvel ezelőtt egy kisebb összeg ütötte a markomat, gondoltam el kellene költeni valami hasznosra. Összefogtam egy hasonló cipőben járó haverommal, és feladtunk egy bőbeszédű apróhirdetést:
"vasútmodelleket vennék, telcsiszám"
(mondtam, "kisebb" összeg ütötte a markomat.)
Nem sokan jelentkeztek, mondhatni 2-en. Egyik egy játékboltos volt, akinek a nyakán maradt az áru, a másik meg egy lenti fickó. Aki tudja hol van lenti, az tudja, hogy oda csak valami nagyszerű dologért érdemes elutazni. Mondta a telefonba, hogy van vagy 6 mozdonya, meg 30 kocsija.
Előkaptuk az aktuális Piko katalógust a haverommal, és felosztottuk, hogy ki mit vesz meg belőle, ha van a fickónak. Neki eggyel több kiválasztott mozdonya volt, és ezért kicsit zavarban érezte magát, erre én mondtam, hogy ha Nohabja van a fickónak, akkor az az enyém lesz. Ennek vajmi kevés esélye volt, így ebben megállapodtunk. Mondanom sem kell, hogy így lett nekem bordó Nohabom 1000 forintért. (1991)
A fickónak voltak még jó kocsii: MÁV elsőosztályú gyorsvonati kocsi (4 db: 125ft/db), MÁV tartálykocsik 2 és 4 tengelyes (50, illetve 100 ft/db) BR130 (300 ft). Kizsákmányolók voltunk? :)))
Így lett nekem kétmotoros BR130-am, összedobtuk a haverral 2-ből. A szabadonfutó kasztnisnak meg befestettük a lámpáját pirosra és általában a vonat végére akasztottuk, mint dög gépet. Nagyon királyul nézett ki.
Nem mondom, megérte az a lenti kirándulás...
Előzmény: monfondir (937)