vurugya Creative Commons License 2000.07.18 0 0 839
Szasztok ssssacok + csaj!
(most ez az új köszönés,
hacsak nincsen nő-szökés:])

Ez a csabee fantasztikus! És a hölgy is! egyik ámulatból a másikba... A régiek is remekeltek, szinte mind gyöngyszem, inkább csak az árnyékos oldalt forszírozom: a kormoránt rémlik, hogy valaha én írtam...De hogyan tudod lenyomozni, ses, hogy melyik mikor volt? Mi a trükköd? Csak nem végigolvasod az összeset? Vagy rákeresel mind a tizenhét lapon? (össze kéne fűzni mindet egy lapra, na majd ha Prágából megjövök, mert holnap meg oda megyek, csak 2 napot voltam most megint.)

Csabee, jöhet a kínrím is, meg sok újfajta rímpróbálkozás volt már itt, érdemes végigböngésznetek a múltat (program egy esős hétvégére:] ) de fő profilunk a szabályos kecske, amely vagy két betű cseréje, vagy egy betű áthelyezése, vagy két-két azonos betű kicserélése.
Mindháromra írok egy példát, várj:

Egy pénzdarabról szól az első példám, melyet nyughatatlan csüntgergőc talált, de a vőlegény segédje nekiment érte
Bőrébe nem férő kölök lelte,
de aztán a kérő fölöklelte.

A második példa a halászok hétköznapjairól szól, akiknek be kell érni azzal a hallal, amit halásztak
Nem fogott az apja keszeget, ni,
csak a sügért kapja eszegetni.

A harmadik példában egy kétéltűvel fellépő táncosnőről kiderül, hogy már benne van a korban, mert őszül
Itt riszál a békás bajadér
de figyeld csak hékás, haja dér!

Aztán íme a megfejtés-tippem:

Mivel látószerve elé csúszott a drótkeretes arcszőrzet, nem vehette észre, hogy az az ember, aki az előtt a nagycímletű pénzérme előtt áll, amit éppen fölvenne, világtalan.
Hiába volt ott a százas, a vak áll, a csupasz őr,
nem tudta ezt, kinek vázas a szakálla, csupa szőr.

Aztán néhányat bedobok, mert hétfőig nem leszek...
Kezdjük a szabályosakkal:

Miért kókadtak a növényeim?
Mi hatott a palántára,
zúzmara, vagy talán pára?

Kiöregedett katona sivatagi balesete
Egy éltesebb veteránt
a földre egy teve ránt.

Egy bordély főnökét, aki fémek megmunkálásával és fegyverkészítéssel is foglalkozik, arra kérek, hogy biztosítson egy prostituáltat rendkívül perverz vágyam kiélésére
Nyalass ki, kovács
kalasnyikov-ács!

Családfakutató dolgát könnyíti, hogy a kertem végében levő palánkra a dédapa sok mindent felírt
Nem könnyű az őskiderítés,
de segít az ósdi kerítés.

Valakinek gyakran felmegy a vérnyomása, ezért a kartográfiai kiadó egyik kiadványát ajánlom neki, amely annyira precíz, hogy használata nem okoz nála kritikus idegi feszültséget
Hogyha nálam veszed a térképed,
kirakatba teszed a vérképed!

Anyókát figyelmeztetem, hogy az állatkereskedésben olcsóbbak lettek az egzotikus állatok
Mamika, jó már a
makimajom ára!

Boszorkány varázsitalából fogyasztottam és attól rágcsálóvá váltam
Levet ettem,
evet lettem...

Kőműves tanonc nadrágján repedést talál édesanyja
-Hogy lett lyuk e pantallón?
-Elestem egy tanpallón!

Férjét hűtlenséggel vádoló feleség okfejtése
A gyanúhoz van támpont az agyamban,
mert találtam egy tampont az ágyamban.

Csokonai kedvesének kedvéért búcsúba ment, ahol csúnyán átverték
Azért nem tudtam élvezni Lillám vásárát,
mert kifizettették velem a villámlás árát.

Jézust alakító színész szakmai trükköt mond el
Ha meglátom keresztem,
nagy szemeket meresztek.

Légtornász hibájáról értesülvén nem voltál ideges?
Nem sikerült a salto mortale,
amikor erről szólt, ó, martál-e?

Ellenség megtévesztésére a középkorban megtévesztő nyomokat rajzoltak állati meredvánnyal
Csel: ős vont ott
velőscsontot.

még maradt pár, de azok a szabálytalanok és a kínrímek..
addig is hahóóóóó!
vrgy