HGyuri Creative Commons License 2000.07.18 0 0 1159
szegény Prof... Elképzeltem, amint ez a halom könyv majd ott fekszik az asztalán, és igyekszik majd minél több ismeretet szerezni :) És ez még csak a magyar nyelvű.. hajaj!

Ezt fejtsétek meg:
A múlt héten beugrottam az Üllői úton a Tempora szervízbe, ahogyan azt valaki innen nagyon kedvesen javasolta. A nyűgöm csak annyi, hogy minden héten kb 10 másodpercet KÉSIK a Tissot kvarc szerkezetes órám. Na mindegy, gondoltam bemegyek, megkérdezem, lehetne-e állítani rajta, hiszen azért vettem, hogy leváltsam a jó öreg "pontatlan" Casio órámat :)
Az órát feltették egy varázsasztalkára, ami azonnal megállapította, hogy...... SIET! Na neeem, mondtam, az kizárt, mert hetente kb 8-10 mp-et késik, nem vagyok szenilis, ennyit azért még megállapítok. Erre azt mondták, hogy az akkor lehet, ha valami mechanikai baja van, mert az elektronika a műszer szerint siet.
Na ezt el is lehetne fogadni, ha néhány héttel korábban a Jókai téren lévő szervízben meg nem azt mondták volna, hogy a kvarcszerkezetes órák SOHA nem képesek sietni, csakis késni, tehát így van jól. Ezt nem tudom miért mondták, de állítólag így van, és punktum.

Na most akkor kinek van igaza? késik, vagy siet? Itt én a távközlésben dolgozom, és a megfelelő órajelet közvetetten műholdról szedjük le. De van internetes, meg rádióvezérelt órajel is, amihez igazítani tudok, ezek együtt járnak, ezekhez képest késik az órám. Na nem is szőröznék ennyit, ha a Casio órám (szintén mutatós, habár nem egy gagyi műanyag kivitel) nem lenne sokkal pontosabb :)
Régen kísérleteztünk műanyag órákkal, hogy mennyire lehet őket pontosra állítani. 4-5 másodperc/hó volt a csúcs. Ezt azért nem akartam elérni, de talán abban reménykedtem, hogy egy kissé pontosabb lesz egy svájci óra, mint egy Casio. Az olyan 3-4mp-et sietett hetente.

Előzmény: TANAR (1158)