inabu
2000.07.17
|
|
0 0
466
|
Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre, viszont Nagykörűben voltam néhány hete. Akkor kértem egy tájékoztatót a Cseresznyefesztiválról, de nem tudtak adni.
Vagyis két lehetőség van: telefon a polg. mest. hiv-ba. vagy a helyi turinform irodába.
A Cseresznye fesztivál az eddigi tapasztalatok alapján nem nagy durranás. Ha jól tudom a célja az volt, mint egykoron az arató-báloknak. Vagyis, amikor vége a melónak, akkor lehet bulizni. Néhány éve még próbáltak kultúrális színezetet adni az egésznek, de nekem nem nagyon nyerte meg a tetszésem, mármint nem a kultúra, hanem a próbálkozás kivitelezése.
Akkor miért érdemes elmenni? Kiváló alkalom a helyiekkel való ismerkedésre (itt mindenkit emlékeztetnék azokra a leányzókra, akik a szerencsésebbeknek a kaját hordták az árvíz idején, igaz nem voltak olyan sokan), és a híres 77 cseresznyéből készült pálinka kóstolására.
És persze azért lehet fürödni a Tiszában, állítólag nagyon jó a part. Lesznek műsorok is, ki tudja milyenek, és a végén egy hatalmas vásár.
Bár attól függ ki, mihez van szokva. Mindegy, én megyek, mert kíváncsi vagyok. |
|