zsurmi Creative Commons License 2000.07.17 0 0 634
"Zsurmi: csak annyit szeretnék mondani neked, hogy számodra nem a békés és harmónikus együttélés a cél, de ugyanakkor mások ilyen jellegű megtámadására sem kért fel senki, gondolom én."

Na álljon meg a hegyimenet! Neked szabad magas lóról "tisztázó" levelet küldened a fórumra? Pont ezt írtam előző e témájú levelmben: most a sértődött pozíciójából írsz, igyekezvén elfelejtetni azt amit te ítál. Én erről írtam számodra "pszichológiai profilra" emlékeztető elemzést.

Attól, hogy mások nem írnak, nem jelenti azt hogy nem zavarta őket. Nekik nem érte meg válaszolni, nem akartak, annyira nem érdekelte őket. Nem beszélek a nevükben, nem vagyok politikus.

Különben is éljen az ember harmónikusan a családjával, feleségével stb.

"Mások szövegeit színnel, vagy anélkül kiemelni, néhány embert nagyon kellemetlenül érint."

Nem láttál még fórumot syntax highlightinggal? A levelezőprogramod nem emeli ki szinekkel az idézéseket? Én az idézést emelem ki, hogy jobban látható legyen. Ha ezzel valakinek kifogása van, írjon magánlevelet! Ha 4-5 embernek nem tetszik, aki szokott írni a fórumba, abba fogom hagyni teljesen. Ezen nem múlik! A neked írt válaszokban mostantól inkább dőlt betűvel írom.

"Annak ellenére, hogy én a véleménnyeddel nem értettem egyet, addig te rólam pszichológiai profilt akartál felállítani. Ezt szerintem akkor kellene megtenni, ha személyesen ismernénk egymást."

Nem akartam rólad személyiségprofilt felállítani, csak kielemeztem a helyzetet. A sz.p. azért ennél sokkal konkrétabb dolgokat állapít meg, az egyén cselekedetei alapján. Néhány levél erre nem elég. Elhiszem, hogy ez a helyzet most neked ez kellemetlen. Nem haragszom rád, de te egy kicsit felbosszantottál. Útálom ha valaki így nyit be egy fórumba. Ez a bajom, semmi más.

Így belegondolva, elég tudálékosnak tűnhettem az elemzéssel, sajnálom ha valaki emiatt lekezelve érezte magát. Nem vagyok annyira okos, vagy különösebben művelt. (Bár otthon a családom mást szokott hallani tőlem ;-)

Szerintem semmi más baj nincs velem, csak azt hogy nem kellene mindent nyíltan megírnom. De hát istenem, az embernek egyfolytában el kell hallgatnia apró, boszantó dolgokat főnöke, felesége stb. elől. Miért pont a hálón kellejen ugyanezt csinálni, nem azért van hogy itt az ember önmaga lehessen, vagy éppen másvalaki mint a való életben?

"Amoi a saját véleményem, az akkor is az, ha nem tartod annak. Ha azt mondod, hogy mindent szvsz írsz, miért érződik rajta az előírásszerűség?"

Sajnálom, hogy előírásszerűnek érzed az ebben a témában neked írt leveleimet. Nem írok elő neked semmit, nem is tehetem. Nem vagyok moderátor.

Egyébként vannak a netikettnek bizonyos szabályai. Az egyik az, hogy ne bosszantsd a másikat, ne viselkedj lekezelően. Szerintem te ez ellen vétettél. Ez nem bűn, hanem hiba. Én szerintem az ellen vétehttem, hogy kicsit durva voltam.

Nem baj, hogy van véleményed, sőt legyen! Csak akkor véleményként add elő, és ne dobj be lekezelő leveleket! Akkor talán én se fogom számonkérni rajtad.

Itt és most abbahagyom a fórumon ezt a témát, hacsak nem egyértelműen kérsz tőlem mást. Nem untam meg, csak ha akarod, zárd le a témát. Vagy folytassuk magánban.

Előzmény: White Falcon (633)