balfrász Creative Commons License 2000.07.17 0 0 94

Százados Uram!

Nagyon sajnálom, hogy egy ostoba haslövés miatt, nem teljesíthettem az ígéretemet, de három napig mindenféle kuruzslás miatt nem voltam netközelben. kicsit féltem, hogy hozzászólásod eltűnik a további válaszok tömege alatt és válaszom avultnak tűnik majd, de ez a félelem nem volt indokolt. Egy ilyen topik, amiben kis tere van a gyalázkodásnak, nem hízik gyorsan...

Tehát, most már megértettem mindent, amit írtál és egy kicsit elszomorodtam. Ezt ugyanaz az ember írta, aki konzervatív teoretikusokat olvas?

Amit az angol konzervatívok gondolnak, az szépen alátámogatja azt, amit csütörtökön írtam. A konzervált önzô, ragaszkodik a pozíciójához, és nem szereti a más szabadságát. Mert, kérdem én Százados Uram, mit szól mindehhez egy nônemű egyén, akinek száz évvel ezelôtt nem volt választójoga és otthonában férje volt a korlátlan úr? Mert ahhoz képest a decens, konzervatív angol úr valóban kevésbé szabad. Valamiért nem sajnálom...

Amit az adóról, álladalomról írsz, az én filhallásom szerint meglehetôs anarchista ízű, nem is vesztegetek rá több szót. Nem mintha nem szimpatizálnék a valódi anarchistákkal, de a konzervtôl mi sem igen áll távolabb, így SZVSZ e topikban nem sok helye van.

Mivel mostanság szabadságom belülrôl fakad, a külvilág nemigen tiporhat belé. Ahogy az elôbb írtam, a szabadság számomra nem vitatéma, de a jog, az lehet. Nem mintha jogász lennék... Brrr!
Egy picit mintha csorbulna a szabad vallásgyakorláshoz való jogom. Mintha az egyház alapítást megszigorították volna. (Ez mondjuk számomra mindegy, mert vallás és egyháztalan vagyok, kicsit helyeslem is, mert rühellem a vallási bizniszt, de képzeld csak el, ha nagyjából kétezer évvel ezelôtt egy római hivatalnok annak a tizenkét tanítványnak azt mondja, "Ugyan, menjetek már, hülye zsidók! Túl kevesen vagytok tik egy komoly valláshoz!".)
Egy picit, mintha a szabad munkavállaláshoz való jogom is csorbulna, ha megváltoztatják a Munka Törvénykönyvét...
A jelenlegi válsztási rendszerben a politikai szabadságjogaim is hátrányt szenvednek, mert nincs ellenôrzési jogom azok felett, akiket a zsenge, sokszor csak kalkulált többség a fejem fölé helyez.
Hovatovább az élethez, egészséghez való jogom is sérült, ha számításba veszed, mennyivel rövidíti meg mindaz a szemét, ami valóságosan a levegôbôl, vízbôl, élelmiszerekbôl a testembe, és képletesen a mocsok-médiából az agyamba ömlik...
A szólásszabadságom még ép és sértetlen: szabadon szidhatom a kocsmában orbánviktort/horngyulát (nem kívánt törlendô) meg a kormányát. (Persze ez sem igaz, mert ha esetleg lopással vádolom valamelyiket, nekem kell bizonyítanom a ô bűnösségét és nem neki az ártatlanságát, ami a rendelkezésünkre álló bizonyító/bizonyíték eltüntetô apparátusokat összevetve meglehetôs egyoldalú ügyeket eredményez...)
Nagyjából ennyi. Megyek, mert ma EÜ szabin vagyok, tudod bajonett az oldalamba, csak azért jöttem, hogy válaszoljak...
(Kár volt, mondja dekóder koma..., ráadásul ebben a stílben, pfuj, pfuj)

Előzmény: EG (86)