Alter Ego Creative Commons License 2000.07.17 0 0 12
Köszi a segítséget!
Mint említettem, már vagy tíz éve vettem a tükröt, és a pontos adatait nem tudom. Emlékeimben úgy él, hogy 16-os az átmérője, a fókusza kb 130 cm. De majd pontosítom ha szükséges. Segédtükör még nincs.Valószínűnek tartom, hogy ehhez szintén csak jó minőségű, háztartási boltban nem kapható tükör kell :-)) Sajnos a kiegészítő optikai elemek (okulár) is hiányoznak még! Ezeket hol lehet beszerezni?
Newton rendszerű távcsőre gondoltam, a szerelési módokkal kapcsolatban feltett kérdésed azonban megfogott. A villás gondolom a legegyszerűbb. A parallaktikus az, amikor az egyik forgástengely a Föld forgástengelyével párhuzamos? A német szerelésről még nem hallottam. Tehát vagy a második, vagy a harmadik szerelési mód lenne megfelelő nekünk.
Egyelőre csak vizuális megfigyelésre használnánk, de talán később óraművel is ellátnánk, és akkor hosszú expzíciós idejű fotókat is lehetne készíteni. Feltéve, ha a kettő megfigyelési mód(vizuális, fotografikus) a szerelés szempontjából nem zárja ki egymást :-)
Előzmény: Mijafranc (10)