Kedves Jó Tündér,
Azt hiszem itt az ideje, hogy bevalljak valamit...... ami nyilvánvalóan drámai meglepetésként fog érni. Erősíts meg a szíved....... felkészültél? Na jó.....akkor mondom. Én sem vagyok politológus, sőt filozófiát sem tanultam az egyetemen. :-))))
(Huh, ezen is túl vagyok.)
Sőt, tovább megyek. Már lehet, hogy a politika sem érdekel....:) Engem igazándiból az emberek érdekelnek, szeretném érteni őket. :-)))))))) Hááááát tudoood, ez nem is olyan könnyű..... de az is lehet, én vagyok ügyetlen. :-)
A konzervatizmus is ilyen összefüggésben érdekel. Érzem, hogy a konzervatívoknak mást jelentenek bizonyos fogalmak, pl. a rend, és másképp értelmezik a szabadságjogokat is. A pozitiv szabadságképüknek, szabadság-filozófiájuknak megfelelően jobban beleszólnak az egyén életébe. Hirtelenjében egyetlen példa jut eszembe. A mai kormány úgy változtatta meg a családi pótlék rendszerét, hogy az iskoláskorú gyerekek után csak akkor folyósítja az összeget, ha a szülők rendesen iskolába járatják a gyereküket. Ezzel a lumpen, lezüllött szülőket tehát rákényszerítik arra, ha pénzt akarnak látni, tessék a gyereket iskolába járatni. Helyes ez? Helyes. A gyerekeknek iskolába kell járni. Más szempontból is nézhetjük azonban ezt. A rendes, gyermekükről gondoskodó családok oldaláról nézve: egy kisebbség (lezüllött szülők) miatt a többséget is diszkrimináció éri.
Egy kissé aggódom, hogy ez utóbbi kijelentésemre felháborodott fórumosok tömege áramlik ide :-) és számonkérik rajtam hogy lehet-e két dolog közt egyenlőséget tenni. Ezt elkerülendő máris közlöm, nem tettem egyenlőséget. Mindössze két nézőpontot próbáltam röviden leírni. :-)