Köszi a válaszokat.
Mikor hangzik el, hogy "jó ügyvéd volt"? Lehet, hogy most nagyon tájékozatlan vagyok, de ki volt az ügyvéd (még mindig nem jut eszembe a neve) felesége? Nem is tudtam, hogy volt neki.
Don Lukézis magyarázattal az a bajom, hogy egy tárgyaláson felált és azt mondta Korleonénak, hogy beveszik a csapatba, csak egy irányba kell kormányozni. Na erre nagyon ideges lett a don, viszont nem értem, hogy miért. ????? Vagyis azt akarom mondani, hogy rendben van, hogy Lulézi nem akart egy új riválist a fedélzeten, de ez ebbol a mondatbol, nem derul ki, a keresztapa meg mégis rájött, hogy o az ellenség. Nem értem hogy.
Namost, a vatikáni bankár (majd eszembe jut a neve) viszont annak fejében, hogy rábolint a dologra, vagy 100 millióval akarta lenyulni a dont (valami ~500 milliós tartozása volt és ~600 milliót kért. Tehát neki érdeke volt, hogy a don tulajdonos legyen. Akkor meg mit szövetkezett Lukézivel?
Ráadásul egyszer egy szobában voltak a Svájci gyerekkel (azt hiszem valami Genczig, vagy ilyesmi). Mit keresett a bankárnál, és kinek a pénzével lépett le? És a legfontosabb. Miért ölette meg a Vinszent. Nem, a pénz miatt, mert a don még nem adott semmit, (különben is a pénzt otthagyták) és igazgatótanácsi tag sem volt (?) Vagy lehet, hogy az volt?
A könyvvel kapcsolatban. Mikor jelent meg? És mind a 3 rész?