Malvinka,
Ha a kocsi áthozatalát fizetik, akkor szerintem ez nagyon jo lenne! Itt kocsi nelkul meg se tudsz mozdulni. Szerintem minden problema nelkul be kell engedjék, de ezt a vállalatod majd biztos ugyis elintezi neked. A benzin - bár itt is nagyon draga, de nektek még mindeg csak fele ára annak, amit otthon fizettek. Igaz, hogy sokkal többet is fogsz vezetni. A vezetési engedélyed jo ide is, vagy kell valamit csinálj vele?
Az ovoda... hát az egy másik dolog. Itt csak privát "daycare" van. És van jobb - és van rosszabb. Ezt neked kell magtalalni majd ha itt vagy. De az biztos, hogy egyik sem olcso! A lányom keresztlányát most fogjak beadni egy ilyen helyre mert az anyukaja szeretne visszamenni dolgozni. Ez nekik
heti $150.00 fog kerülni. De szerintem mindenfele vannak parkok, ahova a kisgyerekes anyukak rendszeresen szokták vinni a gyerköcöket játszani és ott eppen olyan jol meg fogja tanulni az angolt, söt. Közben meg te is gyakorolhatod a többi anyukával.
Egy dologra szeretnélek figyelmeztetni, - mindég tartsd szemelött, hogy ez nem M.O.!! Itt mások a szokások, másképp gondolkoznak az emberek, más izü a csirke:-)), stb. - de ha elfogadod a dolgokat ugy ahogy van, és érdeklödö kiváncsisággal közelited meg mindég a dolgokat, biztos nagyon jol fogjátok magatokat érezni!!
Ado??? Hát azt nem tudom. Annyi biztos, hogy kétfele nem kell adozni. De hogy ti hogy jönnétek ki jobban, ezt meg kell majd szakembertöl kérdezzétek. Esetleg a vállalat ebben is tudna segiteni. Két kisgyerek - feleség...hát én gondolom, itt olyan 20-25% körüli kategoriába esnétek. De javitson ki valaki ha tévedek!
A megélhetés??? Hát ez megint attol függ milyen nivon akartok élni. Szerintem egy 4-tagu csaladnak a koszt átlagban lehet olyan
heti $150-200, beleértve WC papir, szappan, stb. de ennél nagyon könnyü többet is költeni.
A mozi jegyek altalaban $8.00 körül vannak darabja.
Fütés-világitás attol függ mennyire szeretitek a meleget télen és mennyit használjátok a légkondit nyáron. De hogy mondjak egy hozzávetöleges összeget, hát egy 2 háloszobás lakásban ez lehet kb. havi $100-150.
Telefon?? Nekem csak az alapbér, (ha nem is használom) havi $27.00, adoval stb . Ezert viszont az összes helyi (local) számokat mindég igyen lehet hivni.
Ha vásároltok, az áfa (sales tax) államonként változik, de kb. 5-8% között mozog. Egyes államokban (pl New Jersey) az ruha -cipo félékre nincs ez az ado. Sajnos nem tudom Pennsylaniaban speciel mi a helyzet.
Hát egyenlöre ennyit. Ha van még kérdésed, csak szolj!
És kérek mindenkit, ha valamit esetleg rosszul irtam, javitson ki.