Porter Creative Commons License 2000.07.13 0 0 11
Pentek del korul szamoljatok egy kis forgalomra Becs kornyeken, de Wurzburgig minden rendben lesz.
Passau-Regensburg eleg nyugis, csak Nurnberg kornyeken no meg kicsit a forgalom - kiveve, ha nincs unnep, vagy nyari szunet kezdete - akkor bizony tele vannak a sztradak ezen a szakaszon.
En egyebkent jobban szeretek Ausztrian at hetvegen menni, mert akkor nem kozlekedhet a kamionok nagy resze - es iyg sokkal nyugisabb, nem kell 5 percig malmoznod, amig a 98-al szaguldo teherauto megelozi a 95-el vanszorgo csigat.

A Wurzburg-Hannover szakaszt, mint mondtam, nem ismerem.

EXPO - mazlitok van, pont ma vittek le a belepok arat egy csomoval. Egyebkent a magyar diakigazolvany felvillantasaval tovabbi kedvezmenyeket lehet szerezni.

A parkolo ingyen van, tehat ha bizonyos urgek fizettetni akarnak veletek 10 Markat, akkor menjetek tovabb meg kb. 500 metert, mert eppen egy maganteruletre akartatok parkolni, ahol a tulajdonos jol akar jarni az EXPO-ra meno gyanutlan turistakbol.

Az EXPO-nak egy alapszabalya van: MINDEN PENZBE KERUL!
Komolyan, meg a legaprobb kis akarmiert is elkerik az 1 DM-et. A nagyobb akarmik - legyen szo indiai szonyegrol vagy kezzel faragott indonez elefantrol - pedig iszonyatos dragak.
Olvastam, hogy az egyetlen ingyen dolog az EXPO-n valamelyik tavol-keleti pavillonban adott ingyen poszter. A kis sarga libegovel egy menet 5 DM/Kopf.

Enni lehet minden sarkon, szerintem nem is tul magas (nemet) arakon - 15-20 DM-bol jol lehet lakni, vagy megkeresed a McDonalds-ot (9 DM/Menu), valahol az Indiai pavillon kornyeken.

Amugy az Expo menthetetlenul oriasi, mi reggel 10-tol este 6-ig folyamatosan mentunk, de kb. a dolgok 60%-at lattuk, azt is felig rohanva - ez alatt pedig minimum 20 km-t setaltunk.
Tehat ajanlatos a legkenyelmesebb sportcipot felvenni, vagy tobb napot hagyni az egeszre.

Eddig a praktikus tanacsok, a latnivalokrol irok meg holnap.

Ja, es meg: www.expo2000.de
Ez eleg reszletes.

Előzmény: Dawe (9)