Hali!
Na, lányok, megszemléltem a konkurrenciát! Volt szerencsém egy A6 2.4 quattroban sofőrrel (ez nem teccet) utazni.
A beltér nekem tetszett, semmi sem zörgött, max. ha nekinyomtam a térdem a kesztyűtartónak, akkor nyikorgott. Az autó minden extrával (feleslegessel is, mint pl. navrendszer) fel volt szerelve, tiptronic-kal is. A motor elég gyengus, a 90LE-s corsának nagy esélye van legyorsulnia, 50-ig biztosan (a sofőr nyomult :-)).
Összehasonlítva a 850-el, jobban szigetelték a motorzajokat, a térérzet (főleg hátul) jó (vajszínű bőr), az elektromos ülésállítás kapcsolói a 850-ben szebbek. Bár tetszik a műszerfal letisztult stílusa, csakhát... hát ez az! Hogy nincs stílusa, egyszerűen szép sannyi! A színek közt viszont volt egy kis diszharmónia: a kárpitozás, mint említettem vala, vajszínű bőr, a műszerfal sötétkék, a fabetétek világosak (azért nem nyírfa, de világos), a szellőzőrostályok és kilincsek körül viszont fémbetét (egyébként szép) van. Együtt ez már túl sok!
Az ergonómia viszont szvsz tökéletes, már amennyire mitfárerként láttam. Semmi nem tűnik zavarosnak.
Összefoglalva tehát kellemes csalódás volt ebben a négykarikás fócvágenben autókázni, legnagyobb csalódás a motor gyengesége volt. Persze quattro és tiptronic nélkül szépen mehet...
lore a világlátott