Dr. Pepper
2000.07.10
|
|
0 0
12
|
Lehet, hogy igazad van (nem kell hazamenned), DE: Az INS-nek valahogy bizonyítanod kell, hogy az eredeti szándékod (intent) NEM munkavállalás volt amikor az USA-ba jöttél - ugyanis B2-es vízumot kértél, ami erre nem jogosít fel. Ha pl. 2 héttel amerikába való jöveteled után máris kéred (vagy egy potenciális munkaadó kéri) a státuszváltást (B2->H1B) akkor azt INS valószíű nem adja meg. És valószínüsítem, hogy a legközelebbi túristavízum-kérelmedet is igencsak kivesézik, esetleg meg sem adják (Mondván egyszer már más szándékkal jöttél mint mondtad...).
Szóval a lényeg az "intent" (=Szándék). Talán 2-3 hónap ittlét után már "jogosan" mondhatod, hogy eredetileg látogatóba jöttél, de közben "összefutottál" egy munkaajánlattal. De a legtisztább megbeszélni mindent a munkaadóval, hazamenni, és otthonról intézni a munkavállalói vízumot. A H1B-re szerintem az INS egyébként is jobban odafigyel mint némely más átmeneti (temporary) vízumra, mivel az bevándorló vízumnak is számit: ugyanis a H1B-ből a zöld kártya egyenes (bár igen hosszú) út - márha a munkaadód is úgy akarja.
DRP
p.s.: "Standard disclaimer": Nem vagyok ügyvéd. A fentiek nem hivatalos álláspontot, hanem személyes véleményemet képviselik. |
Előzmény: Da fan (10)
|
|