Kedves anyuxxx és mindenki,
Elmesélek egy tanulságos állatkísérletet. A kísérlet lényege az volt, hogy az élettér szerepét vizsgálják, patkányokkal, késobb szarvasokkal (szarvasok egy kis szigeten voltak).
Patkánykísérlet: az állatokat egy zárt térbe helyezték, majd a teret úgy csökkentették, hogy az állatsuruség egyre nagyobb legyen. A következot tapasztalták: egy bizonyos suruség felett az állatok megzavarodtak, idegesek lettek. További "suruségnövekedés" után megjelent az agresszivitás,
homoszexualitás (patkányoknál és szarvasoknál egyaránt!), egy kritikus suruség felett pedig egyszeruen
spontán tömeghalál következett be, és az összes állat elpusztult.
A kísérlet egy zárt térben (patkányokkal) és egy szigeten (szarvasok számának növelésével) gyakorlatilag azonos eredményt hozott.
Tehát körülmények hatására is jelentkezhet.
Azt már csak én teszem hozzá, hogy a városokban, surubben lakott területeken ismereteim szerint is gyakoribb a homoszexualitás, mint ritkán lakott területen, de erre vonatkozó felmérést nem ismerek, ez csak vélemény.
A könyv, amiben a kísérleteket leírták, egy angol szerzo muve volt, a hetvenes évek elején jelent meg (angolul), a címe az volt, hogy "Rejtett dimenziók", az író nevére nem emlékszem, idosebbek segíthetnek (én akkor még pelenkás voltam:-)))