Először is nem hiszem, hogy biztosan baj van abban a házasságban, ahol az egyik megcsalja a másikat. Tízévi házasság alatt én is félreléptem már párszor, (nem vagyok rá büszke) pedig otthon MINDEN rendben van. Akkor meg miért? Egyszerű, mert alkalom volt rá. Csinovnyiknak igaza van. Mi a barátokkal már rég megbeszéltük, ha valaki megtudja a másik feleségéről, hogy az megcsalja, el ne mondja!
Mégis mit lehet vele elérni?
....a/.... elválnak, ezzel egy jól működő házasság megy tönkre. Nem jó az se a gyerekeknek se másnak.
....b/.... elválnak, ezzel vége egy szar házasságnak. Na ha rossz volt a házasság előbb-utóbb úgyis elváltak volna, de az lesz a bűnbak, aki felnyitotta a megcsalt szemét. A végén mindkét fél utálni fogja, tudjátok az idő, megszépíti a dolgokat.
....c/.... nem válnak el, de a megcsaltnak iszonyatosan fog fájni a dolog, sokszor lesz miatta álmatlan éjszakája. Tehát ha elmondod szomorúságot okozol.
....d/.... nem válnak el, nem is érdekli őket, hogy kiderült, minden megy tovább a maga útján, esetleg új külsősökkel. Nem értél el semmit.
Természetesen más esetek is lehetségesek, ( az emberi lélek bonyolult ), de ezek szerintem a legvalószínűbbek.
Tehát csak annak mondd el hogy megcsalják, akit utálsz. :-)