AOTD on
Buzzcocks - Another Music In A Different Kitchen
Az egyik leghíresebb punkzenekar leghíresebb és legjobb lemeze, fasza kis zene. A Sex Pistolshoz képest az a fő különbség, hogy itt nincs egy Steve Jones-féle gitáros, aki lángba tudta borítani a tufa punkot. Azért ez sem az a tipikus fakezű háromhangozás, jól megírt dalok vannak, virtigli módon eljátszva. Tény, hogy a Buzzcocks sem hallatszik olyan nagyon veszélyesnek lemezen, na de a Pistols kivételével az első hullámos punkzenekarok ehhez hasonlóan szóltak. A másodgenerációsok, na azok voltak az igazi gecik. A Buzzcocks szimplán csak jó. 10/7
Tristania - Beyond The Veil
A szokásosnál is kevesebb új zenét hallgatok, inkább sorra veszem a régi kedvenceimet, így aztán ez is előkerült épp a múlt héten (továbbra is gyanús nekem ez a Gép). A Tristaniától kb. ezt az egy lemezt szeretem - talán még az elsőt is -, még a Madder Mortemmel, Vintersorggal közös koncertjükre is elmentem nem sokkal a megjelenés után, persze inkább a másik két fellépő miatt.
Viszont most ugyanaz történt, mint Divcsyvel, kevésbé tudott elkapni. Egy kicsit ósdinak hatott ez a fajta teátrális gótikus metál az erőltetett monumentalitással, a hatalmas kórusokkal, a túlzó gesztusokkal. Mintha csak játszadoztak volna, és nem éltek benne igazán a sötétségben. De ha úgy tekintünk rá, mint egy szórakoztató színházi előadásra, akkor egy szavam sincs. 10/8, mert tudom hogy lesz még hozzá megfelelőbb hangulatom is.
AOTD off