The Evil Creative Commons License 2000.07.02 0 0 1044
A Pearl Jam fórumból másolta be valaki az Iron Maiden hiv. honlap fórumára (a Maiden is fellépett a fesztiválon)

Subject My Roskilde eye witness...
Posted by GermanFestival
Posted on 7/1/00 09:02 AM

" THIS IS FOR THE FUCKING ASSHOLES WHO DON´T WANT TO TAKE IT TOO PERSONAL...

I WISH YOU FUCKING BASTARDS COULD FEEL WHAT I FEEL RIGHT NOW !!!

Itt ülök egy koppenhágai internet caféban és a könnyeim még mindig potyognak a klaviatúrára, miközben ezt az üzenetet írom...

Ott álltam, éppen Eddie előtt, amikor a nyomás hátulról hirtelen megszűnt... Azonnal megfordultam hogy megnézzem mi történt. Olyan 60-70 ember feküdt a földön, és a mögöttük lévők [gondolom, ahogy tovább nyomták őket a mögöttük lévők] átestek és tapostak rajtuk... Nem mennek ki a fejemből azok az arcok, annyira tehetetlennek éreztem magam.... Láttam a vért és a halálfélelmet a szemeikben, és nem volt semmi, amit tehettem volna, hogy megmentsem az életüket... A biztonságiak kihúztak onnan, a színpad felé rohantam, ahol a Ed tovább énekelte a "Daughter"-t csukott szemekkel, ráüvöltöttem meg a roadokra; egyszerűen nem láthatták a tömeget az előttük álló securityisek miatt... Végül egy road beszélni tudott Ed-del, mondta neki hogy azonnal álljanak le!!!
Iszonyú dühös és nagyon szomorú vagyok egyszerre...mert ezek a kibaszott részegek ott hátul nem tudták felfogni, hogy mekkora a baj... a show leállása után 1 órával tudták csak elvinni az utolsó sérülteket és a holttesteket miattuk...

Egyszerűen nem tudom abbahagyni a sírást, mióta ma reggel megtudtam a dolgokat; mindannyian reménykedtünk, hogy csak könnyebb sérülések lesznek...
Mirella,Evert,Magda,Mike,Pal és a többiek, nagyon boldog vagyok, hogy ki tudtak menekülni abból a pokolból...

Semmi sem olyan, mint azelőtt, az utóbbi 6 hét emlékei szertefoszlottak. 23 koncertet láttam ezelőtt, öröm, energia, és persze zúzás-nyomulás is volt mindegyiken, de a tegnap teljesen megváltoztatta az életemet... Azt hiszem, mlég mindig nem tudom felfogni hogy milyen rossz ez az egész, mert annyira fáj a szívem, és a testem valószínűleg azzal próbál megóvni attól, hogy megőrüljek, hogy elhiteti velem: ez csak egy rémálom, de hamarosan felébredek..."

Hát kedvem támadt lefordítani is, mint láthatod.