Sziasztok!
Nagyon jo hogy ez a topic letrejott. Szerintem is a zoldek sokszor politikai celokra hasznaljak fel ezeket a dolgokat.
Menjunk sorban.
Atomenergia - velemenyem szerint hiba lenne pl. Paksot bezarni. nem tudtam azokat sem megerteni akik vagy 7 eve a sinekre fekudtek Komaromnal hogy megakadalyozzak az ingyen futoelemek bejutasat az NDK felol. Az igaz hogy `latvanyos` katasztrofak tudnak belole kialakulni de azert szerintem az a 4-5 katasztrofa 45 ota azert nem jelentheti azt hogy le kell az egeszet allitani. Mindenhol tortenik baleset.
Ureszkozzel valo fellovese a hulladeknak - 30 ezer USD / kg a fellovesi koltsege a hasznos tehernek manapsag.
Szelenergia - aki ezzel dobalozik alternativakent az enyhen szolva dilettans, ugyanis az altala termelt teljesitmeny olyan kicsi hogy egy darab talan egy csaladi haz aramellatasat sem tudja megoldani (persze ez a szelkerek-meretfuggo).
Biomassza - futoerteke rohejesen alacsony. Rohejesen.
Tehat a vegen eljutunk oda hogy se hoeromu, se atomeromu, se vizeromu. Akkor mi legyen? terjunk vissza az oskorba, gyerekek.
Ja, meg csak annyi hogy pl. egy szelkereken, vagy biomassza egetesen az igen nagy elektromos-energia igenyu pl. konnyufemipart le lehetne allitani. Ugyanigy minden ipari tevekenyseget is valoszinuleg.