Olyasmin rugózol amit képtelen vagy áttekinteni?
Segítek, ezen ne múljon!
E topik témája:
Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Csak a Bibliával kapcsolatban írok.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról: - Eredete - Tartalma - Értelmezése - Ige magyarázatok
Felekezet mentes vagyok, semminemű felekezet tagja nem vagyok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia. Vannak kétségeid? Nekem nincsenek!
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
Olyan kérdéseket hozok elő, amibe bele sem gondoltok. Sajnos érdemi, korrekt válaszokat nem igen kapok:-(
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
Hogyan cáfolnám a Bibliát, ami egy mitológiai mű, és ÉN A HELYÉN KEZELEM? Az hibám, hogy igehelyekkel ritkán hazudtolom meg a válaszokat, mert feltételezem, egy hívő tudja zsigeri alapon:-)
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
Bizony, egésznek tekintem, még ha van olyan felekezet, aki nem is. Az egészet figyelembe veszem. Van itt aki nem, és ad hoc igehelyeket másol, de azt tűröd, elnézed, noha totál felesleges. Ha visszanézed, CSAK az volt itt, még nem jöttem ide.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
Rajta! Nincs akadálya, hogy bárminemű nézetemet sutba dobjam, érvek és józan logika hatására. Rád igaz ez???
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12) 7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Biztos lehetsz benne, hogy embernek tartalak, nem vitatom a tisztességedet, kvalitásodat, szorgalmadat, erényeidet, más területeken, itt a Biblia kapcsán kiderült fundamentalista vagy, és ignorálod a korod tudományát, ami helytelen. De ettől ember vagy, még ha hiányos tudással is bírsz. Azzal is tisztában vagyok, ezen nem én fogok változtatni. „A jó pap az holtig tanul”, csak nincs mindenkiben igény rá.
Ergo, TE tekinted személyes támadásnak, mert nem egy hívő társad ír ide, és másképp, kritikával is kezelem a Bibliát.
Ám az nem tiéd, és hiányos ismereteid okán, nem is szorulhat a védelmedre.
A szabály ily módon hol is van megszegve általam???
És ha már szabály:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aranyszab%C3%A1ly
Az aranyszabály része a hegyi beszédnek, de nem nevezik aranyszabálynak:
Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.[6]És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.
Bár a gondolatot sokan Jézustól származó erkölcsi tanításnak tartják, ő a történetek szerint ezt mondta: "Amit tanítok, az nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem". A Jézus által felállított szabály jótetteket követel, amelyeket másokért kell tennünk. Így tanított tovább: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat és ne viszonozd a rosszat rosszal! Jézus az embertársi szeretetet a második legfontosabb parancsolatnak nevezte.
Jakab evangélista a felebaráti szeretet elvét királyi törvény kifejezéssel illette.]
Apró figyelmességek, jó és önfeláldozó cselekedetek, amelyek oly csendben áradnak szét, mint a virágillat, nagyban hozzájárulnak az élet megszépítéséhez. Akik a szeretetet, irgalmasságot, jótékonyságot és önzetlen szolgálatot gyakorolják, azoknak jutalma nem marad el. A Biblia alapján akik krisztusi jellemre és tökéletességre törekednek, földi vetésük szerint aratnak majd dicsőséget az eljövendő világban.
;-)