Oroszlány Creative Commons License 2025.02.24 -2 0 255623

Jah.. Ez azért ennyire nem fekete vagy fehér. "Hozzá teszi" itt mindenki a sajátját.

Zaltan rúgja a saját védőjére a labdát tök ártalamtlan szituációban, öngólt szerezve, Zlatan van tök vakon a kapuban hetek óta, Zlatan aki meccsek óta a kapusok kezébe lövöldözi a ziccereket, az aktuális meccse emberéve téve azokat (Legutóbb M-Savic)? Zlatan az, aki műesésekért, tök felesleges mezhúzásokért, kakaskodásokért kiállíttatja magát (volt neki ilyen, de ugye most már nem az van)? Zlatan az, aki pökhendién sétálgat, és semmi küzdést, alázatot nem mutat? Zlatan az, aki kihagyja a tizenegyest, majd ahelyett hogy a düj szétvetné, még a gelyéhez sem kap, csak szalad tovább, mintha mi sem történt volna? (Mert Pulisic ezt csinálta)

Hagyjuk már ezt. A vezetőség ide hozott 3 minőségi embert télen, az amúgy sem szar keretünkhöz.

Nézzük meg a Torino keretét, de mondhatnám a  Feyenordét, a Zágrábét, vagy Lazio, Bologna, FIo, stb..

Magasan jobb játékosaink vannak, csak egész egyszerűen szakmailag, pszichológiailag, rendszer szinten kurvára nincs egyben a klub. Mióta Pl. Consi itt van, nem emlékszem arra, hogy 2 meccsen ugyanazzal a kezdővel álltunk volna fel. Jól láthatóan keresi az egyensúlyt, keresi a legerősebb alap kezdőt. Leaot (aki papíron a legjobb játékosunk) folyamatosan vagy padoztatni kell, vagy lecseréli a szünetben/meccsen. 

Musah alapember lett, aki olyan buta a focihoz, hogy már akkor mosolyra görbül a szám, mikor felé megy a labda.. Kövezzetek meg, de engem Fofana teljesítménye sem győzött meg, előre játékban kb nulla, védekezésben még csak-csak, de rengetegszer fordulnak le róla gyors támadók a felezőnél, utána meg csak baktat vissza lemondóan. Sorolhatnám..

Gondolom nem árulok el titkot, hogy ilyen bohócokkal, mint Csuku meg Okafor, nem megyünk messzire?

Én speciel 2 fontos, meglehetősen nagy problémát látok a meccseken.

1. Védekezésben nincs állandóság, ezért, ha az ellenfél (legyen az bármilyen gyenge is) eljut a kapunk közelébe, abból ziccer van. Onnantól Mike-on múlik, hogy gól-e vagy sem, ezek mostanában a francia formálja miatt gólok, többnyire ki nem ényszerítve.

2. Támadásban totális a káosz. Minden adhoc, ahogy alakul. Vagy tedd Leaonak, aztán megoldja. Pulisic hol itt, hol ott tűnik fel. A centerünk folyamatosan kimozog szélre, mert nem kap bent labdát. Ekkor kiürül a közepe. Nem vagyok edző továbbra sem, de jól látható minden csapat ezt csinálja ellenünk. Beállnak szoros védekezésre, mi töketlenkedünk 70-30-as labdabirtoklással folyamatosan oldalpasszokkal egész meccsen, 10 ziccerrel, az ellenfél kétszer megy el, 2 gól. Majd ezek után amennyi csatár van a padon, beküldöm. Borzalmas!!

Pár stat az utóbbi 5 meccseinkről Milant írom 1 pozícióba:

Torino: XG 2,39 - 0,36   Labdabirtoklás 65-35   Kapuralövés 26-9   Kaput eltaláló 8-3
Feyenord: XG 1,71 - 0,71   Labdabirtoklás 56-44   Kapuralövés 18-6   Kaput eltaláló 7-1 (!!)

Verona: XG 2,09 - 0,37   Labdabirtoklás 74-26   Kapuralövés 18-7   Kaput eltaláló 3-2 (!!)

Feyenord: XG 0,57 - 0,50   Labdabirtoklás 54-46   Kapuralövés 12-11   Kaput eltaláló 6-2

Empoli: XG 1,32 - 0,58   Labdabirtoklás 62-38   Kapuralövés 18-8   Kaput eltaláló 5-0

Ez azért kurva nagy gáz. Minden meccsen minden statisztikát illetően az ellenfél fölé nőtt a brigád, de kiestünk a BL-ből, és elúszik a BL hely a bajnokságban. Én tudom, és értem, hogy a statisztikákkal nem lehet kupákat nyerni, de azért a csapat állapotáról, annak helyzetéről azért sokat elmondanak.

Nem mentem fel a vezetőséget sem természetesen, de jelen pillanatban vannak olyan minőségi játékosaink, akiket megfelelően használva, őket megfelelő mentális és fizikai állapotban tartva ott lehetne lenni a tabella elején, ennek ellenére bohóckodunk a tabella közepén. És ez egy ilyen kaliberű klubnál nonszensz.

Mindezek mellett és tudatában tény lehet az is, hogy Zlatan nem alkalmas arra, amire szánták, Moncadában és Furlaniban teljesen biztos vagyok hogy nem az. Scaroni egy bohóc/báb, ki hogy akarja nevezni, láthatóan csak az arcát és befolyását(?) akarják használni, másról sem beszél, csak hogy lesz-nem lesz-lesz nem lesz stadion. Ha valaki ismeri másik jellegű munkásságát, kérem szóljon.

Abba sem vagyok biztos, ha Maldini itt van, akkor ez máshogy alakul. Nem tudhatjuk, vannak a keretben bőven olyan játékosok, akiket még ő hozott, és ők is padlón vannak.

Azt viszont mindenképp a vezetőség számlájára írom, hogy Pioli után nem egy szakmailag felkészült edzőt hoztak, majd őt leváltva, szintén. Sztem a két edző nem volt/lesz olcsóbb a végén, mintha ide hoztunk volna valami nagyobb nevet. 

És az a faszakodás, hogy gyere Consi, fél évre, mutasd meg hogy lesz BL, aztán majd mehetsz... Milyen üzenete van ennek? Ilyet a kiesés ellen menekülő csapatnál szoktak csinálni, mondjuk a Leccénél mikor állandóan visszavitték Zemant, ha kiesésre álltak, aztán a mester bent tartotta őket, majd tiplizett.

Szurkolók.. Megint jött egy hivatalos közlemény tőlük, nem először a szezonban, ami érthető is. Elmennek a világ végére, pénzt, energiát, stb nem sajnálva, és kapják ezt a szar a képükbe, mint legutóbb Torinóban. Tény, hogy nincs beleszólásuk a klub anyagi, és struktúrális működésébe. De én mióta az eszemet tudom, a Milan kanyar mindig is a legjobb, legösszeszedettebb, leghangosabb, legegységesebb kanyarok között volt és van. Kijár nekik a tisztelet, és hogy elmondhassák a véleményüket, mert pl speziel én miattuk (IS) utazok Milan meccsere, ha megyek, olyan hangulatot teremtenek a stadionban. 

Kurvára ideje lenne összekapnia magát a klub körül mindenkinek, mert hónapok óta megint rajtunk viccelődnek a kommentárok, a nagytudású szagértők, stb.. És valljuk be őszintén, nekünk fotelszurkolóknak is fáj ez így már..

Előzmény: Evil_666 (255613)