Én magam, a bizonyított tudományos ismereteket vallom, és azokat fogadom el, korhűen gondolkozom, az az igazság."
A gyakorlati tudományt a Szentírás tartalmazza.
Az általad képviselt elméleti alapú tudomány, olyan,mint a mese.
A gyakorlati tudományra a Teremtő Isten tanította meg az embereket a Szentszellem által.
A Szentszellem ugyanis jelen volt a Föld és az egek teremtésénél.
Rendelkezik minden ismerettel és tudománnyal,mint a Teremtő Isten egykori asszisztense.
Izrael fiai ettől a Segítő Istentől szerezték a gyakorlati tudáshoz szükséges értelmet és bölcsességet.
Ime egy példa Mózes korából:
2.Mózes 31:1 Szóla az Úr Mózesnek mondván: 2 Ímé, név szerint meghívtam Bésaléelt, a Húr fiának Urinak fiát a Júda nemzetségéből. 3 És betöltöttem őt Istennek Szellemével, bölcsességgel, értelemmel és tudománnyal minden mesterséghez. 4 Hogy tudjon kigondolni mindent, mit aranyból, ezüstből, rézből kell csinálni. 5 És foglaló köveket metszeni, fát faragni, és mindenféle munkákat végezni. 6 És ímé Aholiábot is, Ahiszamáknak fiát a Dán nemzetségéből, mellé adtam; és adtam minden értelmesnek szívébe bölcsességet, hogy elkészítsék mindazt, amit néked megparancsoltam. 7 A gyülekezet sátorát, a bizonyság ládáját, a fölibe való fedelet és a sátornak minden edényét. 8 Az asztalt és annak edényeit, a tiszta gyertyatartót, és minden hozzávalót, és a füstölő oltárt. 9 Az egészen égő áldozat oltárát és annak minden edényét, a mosdómedencét és annak lábát. 10 A szolgálathoz való ruhákat, Áron papnak szent öltözeteit, és az ő fiainak öltözeteit, a papi szolgálatra. 11 A kenetnek olaját, és a jó illatú füstölőszert a szentséghez. Mindent úgy csináljanak, amint néked parancsoltam.