Alfred Creative Commons License 2000.06.29 0 0 187
fulopa:
Nekem van egy térképész ismerősöm, aki eljött velem GPSt venni. Ő olyanokat kérdezett a cég képviselőitől, hogy alig-alig tudtak rá válaszolni.
Több eljárás is van a gömb sikra vetitésére, és sajnos a GPS mást használ, mint amit az elérhető magyar térképeken, valamint a katonaikat kivéve nem is jelzik a hosszúsági és szélességi köröket.
Annyira nem vagyok szakember, hogy némelyik kérdésedet sem értem, de ameiket mégis, arra igyekszem válaszolni.
Előre bocsátom, hogy nekem nem megy még egyszerre precizen kezelni a GPSt, és közben precizen vezetni...
Internetről letöltött programmal autóztam úgy, hogy a laptopot magammellé tettem az ülésre, és hellyel-közzel a térképen maradtam. A Budapesttérképen az elcsúszást a térképgrafikusok okozták azzal, hogy a fontosabb utakat szélesebbre rajzolták a valóságosnál, igy sok helyen egész' eltorzitották a valósághoz képest.
Ez a program beszkennelt térképet képes kezelni, de az ugye házilag csak A/4-es, tehát vagy túl kicsi a terület, vagy túl elnagyolt a térkép, és pontatlan. A programom két pont alapján kalibrálja a térképet, ez elvileg elegendő lenne, de a gyakorlatban vagy a hosszúság pontos, vagy a szélesség.

Azt nem tudom, hogy a 12-es tudja-e, de a II+ grafikusan rajzolja az addig megtett utat, tehát olyan, mintha egy térképre tett pauszra rajzolnád a megtett utat, de csak a fehér pauszt látnád.

Előzmény: fulopa (182)