Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.20 0 0 6363

Valódi érvek...

Feléd, aki szó szerint elhiszi a Bibliát?

Próbáltam, de nagyon nem volt ínyedre.

"Özönvíz előtti állapot" az csak a Bibliában van, mivel az ott leírt "Özönvíz" az egy mese.

"a Biblia alapján, hogy a föld megtelt az erőszakkal." Na persze! Jobban, mint ma?

Már ecseteltem neked, de nem érted, hogy az erkölcs az korfüggő, és ráadásul az akkori kultúrákban sokrétűen elkülönült. Az emberevéstől a tolvajlásért kéz levágása, ágyasok tartása az uralkodóknál, egy nemes számonkérés nélkül végezhetett indulatból az alattvalójával... az emberi élet nem sokat ért a történelmi időkben. 

Ezekért emberiség elleni bűncselekmény, népek irtása, csecsemők és terhes nők vízbe fojtása? A Föld felszíni vizeinek sózása, kihalás szintű állatpárok behajózása... írom amit gondolok, és te személyeskedésnek tartasz: gyermeteg elképzelés.

Egy szól az Özönvíz meséje mellett, az hogy MESE.

Nyilván azért ignorálod korod ismereteit, hogy gyermetegen elhiggy ilyen meséket.

"Te magad is csak a bizonyítatlan dolgokra alapozott, bibliai mesét véled valósnak, az az igazság.

Én magam, a bizonyított tudományos ismereteket vallom, és azokat fogadom el, korhűen gondolkozom, az az igazság.

Ha lenne késztetésed, soronként hazudtolnám meg a mai ismereteink segítségével a bugyuta régi kitalációkat amiket hiszel.

Amire nyilvánvalóan nincs igényed, mert meginognál.

Csakugyan felesleges a fundikkal vitázni, mert ókori ismeretek szintjén van tudásuk, nem, inkább tudatlanságuk.

Na, meg csak sémákban gondolkoztok, és nem mertek a történet mögé nézni.

Én igyekezek partnerként beszélni veletek, de látod a nénivel kapcsolatban is mire derült fény:-(

Na, meg ugye aki hiszi, hogy beszél egy kígyó, vagy füvet zabálnak a ragadozók, dögevők, azzal nyissak vitát, hogy Ádáméknak a bőrruciját élő állatról nyúzta le a Főhősötök, vagy kinyírta előtte???

Ugye ne?

:-O:-P:-)

Én nem holmi képzeletbeli lényekben, az EMBEREKBEN HISZEK, ÉS BÍZOM AZ ÉRTELMÜKBEN.

De sajnos kénytelen vagyok belátni, hogy sokak a szellemvilág értelmetlenségében érzik jól magukat.

Értelmetlen igehely özön, meg azok társalgása, akik egyformán megvezetettek, az való számodra, az miliőd.

Mondjuk arra meg nagy igény nincs, ahogy tapasztalom.

Előzmény: suta3 (6349)