kpa Creative Commons License 2000.06.29 0 0 184
Garmin GPS II+:

Talan meg annyi a 12-hoz kepest, hogy ha jol emlekszem, a 12hoz nem lehet kulso antennat csatlakoztatni.

Fogsz egy terkepet, ha racsozva van, akkor fel siker, ha nem, vonalzozhatsz (en is igy kezdtem, 1:25000 terkepen hajszalpontosan oda vitt, ahova akartam, itthon 1:50000 katonaival mar nem voltam ilyen sikeres, noha szgeppel vittem be a pontokat, igaz sietve...). Erdemes egy, a gep altal ismert koordinatarendszerben leolvasni a terkeprol (ez itthon a katonai terkepek sima hosszusagi-szelessegi skalajat jelenti, ugyan meg van vmilyen skala rajta, de arrol senki sem tudott felvilagositast adni. (pl. Franciaorszagban egyszerubb, es pontosabb volt a terkeprol, az ott hasznalt Lambert koordinatakat leolvasni, azt asszem a gep is ismerte, ugyhogy asz volt). Igen, lehet referenciapontot hasznalni, tavolsag irany megadasaval, de sajnos, a gep nem a relativ koord. jegyzi meg, hanem az abszolutat, azaz nem frissul, ha a referenciat valtoztatod. (mar es is sajnalkoztam miatta). Szamitogepet igenis lehet hasznalni!!! Vannak progik, amelyek:
1, koordinata bevitelre alkalmasak (beszkennelsz egy terkepet, kalibralod 2-3 ponttal), aztan orult gyorsan megy az egesz.
2, un. moving-map softverek, amik realtime mutatjak, a fenti modon bevitt, kalibralt terkepen , hogy epp hol vagy, merre mozogsz.
3, a kettot egyutt tudja.

Ha lennebb lapozol, van 1-2 ilyen shareware prg cim megadva....
Pontossag, eddig 10 m (9,3) volt a maxi, amit elertem, es ujdonsag, hogy amerikaban, feloldottak az SA-t (teruletek, ahol 100m-re volt korlatozva a pontossag)....

Előzmény: fulopa (182)