Csikasz58
2025.02.09
|
|
0 0
36552
|
Ragaszkodok a négygörgős előtolóhoz. Van is itthon pár darab de ipari és "még iparibb" kivitel még eladó is... hogy dicsekedjek. De most más elgondolásból ragaszkodnék hozzá főleg alu madzagra gondolva ill. talán erősebb motorral szerelik ( még nem láttam belülről ezeket). A gyenge motor huzal sebesség ingadozással jár együtt ( főleg, hogy kisebb a huzaldob átmérő) így nehezebben használható igényesebb varratokhoz. Én nem tartom annyira fontosnak a két rugó összehangolását mivel egyformák és elég megszámolni mennyit tekersz az egyiken nulla ellenállásról számolva és a másikon is ugyanennyit kell. Ez elég precizitás szerintem. Fontos viszont az erő ill. acél huzalnál a görbülete mert az erősen íves huzal gyorsan oválisra koptatja az áramátadó furatát. De hát ez egyengetővel jól korrigálható. Tovább gondolva viszont csodálkozom hogy amatőr témában nem foglalkoznak a huzal egyengetéssel és nem szerkeszt valaki közfelhasználásra egy nagyon egyszerűt és könnyen legyárthatót. No mindegy, ez csak egy gondolat tőlem. Az árakat nem tudom annyira mert mikor én eladok hasonló cuccot saját magamnak árazom be mivel használtak.Az impulzus hegesztés előnye, hogy alacsonyabb áramoknál (MIG hegesztés esetén) szórt lesz a permet azaz átugrod a rövidzárlatos ív sajátos problémáit. 300 A-el sokkal könnyebb szép varratokat létrehozni mint 70 A-es hegesztési tartományban. Szóval szeretném kipróbálni. Eddig rengeteg MIG gépem volt de egy sem tudta a DP üzemet. Most szeretnék egyet. |
Előzmény: AttiLaci (36551)
|
|