Sziasztok!
A UPC a Matáv legszebb hagyományait kezdi követni az inkorrekt számlázás terén, sőt még új trükkökkel is előrukkolnak.
Fizetési felszólítás nélkül rögtön a CreditExpress című behajtócégnek küldik át a tartozásokat. Egyrészt az esetemben ez a tartozás 4000 forint, ami talán annyira nem számottevő, hogy bírósággal fenyegetőzzenek, másrészt viszont nem emlékszem, hogy aláírtam volna olyan papírt, mely szerint a cég személyes adataimat harmadik félnek kiadhatja (ki tudja, az alkotmánybíróság szerint jelenleg mi ennek a kérdésnek a státusza?).
De várjatok, a dolog még szebb! A tartozás részletezése című keltezéssel el nem látott, de a másik papír és a postabélyegző szerint legkésőbb 06.21-én született dokumentumon az alábbi "érdekes" tételek (is) láthatók:
megnevezés Havi terhelés soros szolgáltatá
esedékesség: 2000.04.25
tőkeösszeg: 1161.00
késedelmi kamat: 27.99
aztán mégegy 2000.05.25-tel 8.27 forintos kamattal,
aztán -- és ez a hajmeresztő! -- 2000.06.25-tel 10.81 forintos kamattal!!!
Mondjuk bevallom, hogy nem sok ilyen levelet láttam, de akárhogy is számolgatok, az
nem lehet, hogy a 4 nappal jövőbe datált esedékességű befizetésre magasabb késedelmi
kamatot kérjenek, mint a csaknem egy hónappal a múltra vonatkozóra.
Arról nem is beszélve, hogy nem lehet a jövőben esedékes kifizetéseket ugyanolyan módon kezelni, mint a késedelmeseket. Legalábbis az elemi jogi érzékem szerint.
Persze nyilván arra bazíroznak, hogy 10 forintért senki sem fog pert indítani, de asszem leszek annyira kicsinyes, hogy a következő napokban mind a UPC mind pedig a CreditExpress egy-egy szegény ügyintéző lányát addig buzerálom, amíg sírva nem fakad. Tőlük előre is elnézést kérek.