kavicsos1964 Creative Commons License 2025.02.02 0 0 142998

Olyat is találtam hogy a gyümölcsfa olajat hogyan lehet helyettesíteni . Petroleum emulzióval 1 liter víz 175 gramm háziszappan ,vagy bolti mosószappan ,na ez a büdös bolti szappan már nincs ami van helyette az egész más féle anyag . és 2 liter petróleum , vagy fűtőolaj ,vagy gázolaj ,de a mostani gázolajok már nem tudom erre alaklmasak -e De sok helyen ott vannak a fűtőolajak jelenleg is ,nekem is van piros fajta . Késsel a szappant kis szeletkékre vágjuk és vízben feloldjuk ( Lehet a káliszappan is jó lehet ? ) a petróleumot üvegestől 80-90 fokos vízbe állítjuk és felmelegítjük erre a hőfokra ,nem tűzön !!!!! A szappan oldatot is felfőzzük itt is a habzás miatt 3szor nagyobb edényt használjunk . Az edénynek megfelelő a 2/3nál elvágott vashordó és a dugó nélüli részt használjuk ! A tűzről levett meleg lébe keverjük a 80-90 fokos petróleumot és lassan beleöntjük elkeverjük ,ha elég meleg volt minden akkor tejszerű emulziót kapunk alaposan összekeverjük . Télvégi permetezére nagyon jó a pajzsteveke ,levéltetvek írtására a tömény oldatot télvégén 10-12 szeresére hgítjuk ,nyáron is nagyon jó levéltetvek írtásához és atkák ellen 20-25 szörös hígításban .