Szia! Eddig jónak tűnik.
1. A thumpert ne szigeteld, különben a deflegmációs hatása kisebb lesz.
2. Jó ez a forma.
3. Lefőzheted a cefrét üsttel, majd finomíthatod thumperrel. Viszont két thumperrel mindenképpen az egylépcsős főzést ajánlom. Időt, és energiát takarítasz meg.
4. A második thumper lehet ugyanakkora, vagy az is jó, ha kb 20-30%-al kisebb. Mivel kevesebb folyadékot tart vissza, mint az első, így lehet kisebb, és ezáltal kevesebb fűtést igényel.
Én 28-as páracsővel csinálnám.
5. Lehet saválló is. Úgy látom, van már elég rézfelületed.
Vodkád nem lesz ezen a rendszeren, maximum egy aránylag semleges ízű szesz. Csak egy kicsit kerülsz közelebb hozzá, mint egy sima üsttel. Az igazi vodkás "ízetlen" szárazsághoz 96 fokos szesz kell, és persze aktívszén-szűrés. A rossz hír, hogy ehhez talán még 10 db thumper sem lenne elég. Így viszont már több értelme van egy 10 tálcás oszlopnak. Össze is raktam egy ilyet, de nem sűrűn használom, mert sajnos üvegoszlopom van, és problémám van a tisztításával. Szekciós megoldás kellett volna...