Jób könyve: 9: fejezet: ( 1-2, 4-9, 11-13, 16, 18, 20-21, 27, v )
Isten igazságossága és a jog.
1 Jób akkor válaszolt és így szólt: 2 Igenis jól tudom, hogy a dolog így áll. Lehet Isten előtt embernek igaza?.. 4 Bölcsessége nagy és ereje hatalmas. Ki marad büntetlen, ha vele szembeszáll? 5 Hegyeket mozdít el és észre sem venni, hogy mivel haragszik, felforgatja őket. 6 A földet is kimozdítja helyéről, az oszlopai csak úgy inognak. 7 Ha megparancsolja, nem kel föl a nap sem, pecsétje elveszi a csillagok fényét. 8 Maga feszítette ki az ég sátorát, tenger magas árját lába alá gyűrte. 9 Ő alkotta a Göncölszekeret, a Kaszást meg a Fiastyúkot is, s Délnek Kamaráit. 11 Nem látom, amikor elvonul mellettem, járását-kelését nem is veszem észre.
12 Ha magával ragadja, ki tud ellenállni? Ki mondhatja neki: „Hé! Te mit akarsz itt?” 13 Büntetését Isten sose vonja vissza, görnyednek előtte Rahab segítői….16 S ha kiáltásomra feleletet adna, akkor sem hihetném, hogy hallgat szavamra. 18 Nem hagyja, hogy egy kissé lélegzethez jussak, inkább keservekkel etet jóllakásig….20 Még ha igaz volnék, akkor is elvethet, ártatlanságomban is bűnösnek ítélhet. 21 Ártatlan vagyok? Nem ismerem magam. Életem mit sem ér, semmire sem tartom….27 Hiába gondolom: feledek minden bajt, derűs lesz az arcom, s vidáman kacagok.
>>>>>>>>>>>>>>>
Főld oszlopai nem szószerint értendők , (Teremtő hatalmát jelképezi.)
A Szentírásban Isten jelenlétének jele a tűz- és →felhőoszlop. Az ósz-i világkép szerint az ég és a föld oszlopokon nyugszik (Jób 9:6,11, ) A salamoni tp. bejáratánál a →Jachin és Boásznak nev. ércoszlopok a mennyek örökké mozdíthatatlan kapuját jelentik.